Børnevært fra DR får komponistpris

Kristian Gintberg er – sammen med Jan og William Rørdam – blevet årets komponister inden for børnemusik for deres tekst og toner til ’Ramasjang Mysteriet’.

Kristian Gintberg har fået Carl Prisen for musikken til 'Ramasjang Mysteriet'. (Foto: Henrik Vierø- DR © Type 1)

Sidste år blev programmet ’Ramasjang Mysteriet’ kåret som årets bedste børneprogram ved Tv-festival, og nu er musikken til udsendelserne også blevet prisbelønnet.

’Ramasjang Mysteriet’s vært, Kristian Gintberg, er – sammen med Jan og William Rørdam – blevet belønnet med Carl Prisen for at være ’Årets komponister inden for børnemusik’. Carl Prisen bliver uddelt af Dansk Musikforlæggerforening (DMFF), og den er opkaldt efter Danmarks store komponist Carl Nielsen.

Ifølge motiveringen får de tre blandt andet komponistprisen for at have taget alle børn med storm. Og her spiller ikke mindst musikken en central rolle for detektiven Kristian, som i udsendelserne opklarer mysterier, som hvem der har snuppet prikken over i’et fra Hr. Skæg, eller hvem der har snuppet Bamses honningkrukke.

25-årige Kristian Gintberg har været ansat i DR siden 2011, hvor han blandt andet har lavet programmer som ’Lille Nørd’, ’SommerSummarum’ og ’Ramasjang Mysteriet’, og han har også i flere år spillet jazz og swing i bandet ’Swing Mr. Louis’.

Kristian Gintberg har netop været på turné med musikken fra ’Ramasjang Mysteriet’, hvor over 10.000 børn og forældre så ham optræde. Koncerterne fortsætter den 24. maj i Legoland og resten af året over hele landet, blandt andet i DR Koncerthuset den 16. november.

”At modtage Carl Prisen er en enormt fed anerkendelse at få. Vi har arbejdet hårdt på at give musikken en stærk identitet, så det er selvfølgelig dejligt at blive mindet om, at man har truffet nogle gode valg, og at ens ideer har været en succes,” siger han.

Kristian Gintberg siger selv:

Fed anerkendelse at få

FacebookTwitter