’Borgen’-skuespiller bliver fransk ridder

Sidse Babett Knudsen bliver tirsdag hædret på den franske ambassade i København for sin indsats som Birgitte Nyborg i DRs dramaserie ’Borgen’.

Sidse Babett Knudsen bliver hyldet på den franske ambassade i København. (Foto: Mike Kollöffel © Type 1)

DRs dramaserie ’Borgen’ har været vist på den franske tv-kanal Arte, og Sidse Babett Knudsens indsats som statsminister Birgitte Nyborg har gjort så stort indtryk, at den 45-årige skuespiller nu bliver slået til fransk ridder.

Det sker tirsdag den 7. oktober, hvor Sidse Babett Knudsen bliver udnævnt til ridder af den franske kunstorden ’Arts et Lettre’ på den franske ambassade i København. Det er den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, der foretager udnævnelsen, som sker på vegne af den franske kulturminister.

I motiveringen kalder Frankrigs ambassadør Sidse Babett Knudsen for en af sin generations bedste skuespillere, ligesom han bruger tillægsord som ”fantastisk, troværdig og talentfuld”.

Frankrig ønsker også at belønne, at Sidse Babett Knudsen gør Danmark til et foregangsland for blandt andet ligestilling og kvindepower.

Faktisk er Sidse Babett Knudsen uddannet skuespiller i Frankrig, hvor hun fra 1987-1990 blev udlært på Théâtre de l’Ombre i Paris. Før øvrigt skal Sidse Babett Knudsen snart til Frankrig for at filme, og så er hun også aktuel i DRs store dramaserie ’1864’, der har premiere på DR1 søndag den 12. oktober.

 

Facebook
Twitter