Bred interesse for DRs dramaserier i Cannes

USA køber DR-serier som ’Edderkoppen’ og ’Rejseholdet’, men en række købte også ’Arvingerne’ og mere ’Borgen’ ved salgsmessen MIPCOM i Cannes.

Jacob Cedergren og Lars Mikkelsen fra DRs dramaserie 'Edderkoppen' har nu udsigt til at blive vist i USA. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2)

Selv om DRs dramaserier ’Edderkoppen’ og ’Rejseholdet’ efterhånden begge kan fejre kobberbryllup med 12½ år på bagen, er der stadig interesse for at vise dem på tv-stationer verden rundt.

Faktisk lykkedes det for DR Salg at få begge serier afsat til USA i forbindelse med den netop overståede tv-salgsmesse MIPCOM i Cannes.

”Der er ingen tvivl om, at ’Borgen’s og ’Forbrydelsen’s store succes i udlandet, også giver nogle tv-stationer lyst til at se DRs bagkatalog af serier. Det var tydeligt at mærke i Cannes,” forklarer souschefen for DR Salg, Helene Aurø.

Det lykkedes dog også at få ’Borgen’ solgt til nye lande, ligesom flere tv-stationer sikrede sig de ’Borgen’-sæsoner, som de endnu ikke har vist. I forvejen byder over 70 lande for øjeblikket på serien, som Adam Price har været hovedforfatter på.

Også på dokumentarfronten fik DR afsat flere ting til amerikansk tv – nemlig programmerne ’North of the Sun’ og ’Ballroom Dance’, som sidste år fik prisen 'The Nordic Documentary Award'.

”Her har vi enkelte kontrakter skrevet under lige nu. Men indkøberne vil selvfølgelig gerne se dem først, og derfor venter jeg mig mere i den kommende tid. Vi fik dog dokumentarpakker solgt til Frankrig og til visning i Østeuropa,” forklarer Helene Aurø.

DR Salg slog også på en stribe dokumentarer i Cannes, og her var der pæn interesse for for eksempel Poul-Erik Heilbuths 'Pillens mørke side', Boris Bertrams ’The War Campaign’ og Tom Heinemanns 'Varm luft for milliarder’.

En mexicansk tv-kanal, der hedder ’Canal 22’, købte både serierne ’Lykke’ og ’Limbo’ samt dokumentaren om tilblivelsen af DRs dramaserie ’Borgen’.

I forvejen er ’Borgen’ på skærmen i Mexico, og også flere andre af DRs dramaserier har udsigt til at komme på tv i landet med spansk tale.

Canal 22 køber pakke

Også en gammel DR-julekalender – nemlig ’Pagten’, som DR1 genudsender i år, kommer nu ud i verden for at se sig om. De 24 afsnit blev købt af en russisk tv-kanal, mens en anden tv-udbyder købte ’Limbo’ til at vise ind over en række lande i Østeuropa. Serien ’Ørnen’ fik DR Salg også gensolgt til Benelux-landene, hvor den skal udgives på dvd.

Russere skal se dansk julekalender

’Arvingerne’ har premiere på DR1 i starten af 2014, og Helene Aurø forventer, at serien bliver afsat til endnu flere, når køberne rent faktisk kan se den.

”Serien er købt på forhånd af Australien, Storbritannien og Benelux-landene, og i Cannes fik vi lukket aftaler med Tyskland, Frankrig og Mexico. Vi mærker, at der er en massiv interesse for serien, og at mange tv-stationer gerne vil sikre sig den, fordi de godt har kunnet lide, hvad DR har lavet af tv-dramatik tidligere,” siger Helene Aurø.

På forhånd havde DR Salg lagt op til, at hovedforfatter Maya Ilsøe og instruktør Pernilla Augusts kommende dramaserie ’Arvingerne’ skulle være det store slagnummer i Cannes, fordi DR denne gang kunne medbringe de første billeder fra serien. Og det blev den også.

Nyt er det for eksempel, at Birgitte Nyborg og co. nu skal på skærmen så langt væk som i New Zealand, mens Canada, Rusland og Australien købte de sæsoner af ’Borgen’, som de mangler at vise.

New Zealand hopper med

Facebook
Twitter