Briterne køber endnu en af DRs dramaserier

De seneste år har BBC vist en stribe af DRs dramaserier – for eksempel ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’, og i den kommende tid er der udsigt til endnu mere dansk tale i de britiske stuer.

Nikolaj Lie Kaas har en af af hovedrollerne i DRs kommende dramaserie med det foreløbige navn 'Bedraget'. Serien har premiere på DR1 i 2016 og skal nu også vises på BBC. (Foto: Christian Geisnæs © Type 2)

Lørdag den 16. maj har BBC Four premiere på Ole Bornedals dramaserie ’1864’ om Danmarks nederlag i den 2. Slesvigske Krig. Og samtidig med at BBC har meldt ud, hvornår de sender beretningen om brødrene Laust og Peter i krig, har radio- og tv-stationen indgået en aftale med DR Salg om at vise DRs store, kommende dramaserie. Den har premiere i januar 2016 og går indtil videre under arbejdstitlen ’Follow The Money’ - eller ’Bedraget’.

Serien, som Jeppe Gjervig Gram, Anders August og Jannik Tai Mosholt har skrevet, og som Per Fly er konceptuerende instruktør på, er en dramaserie om økonomisk kriminalitet, og om hvad der sker med mennesker, når grådighed og ambitioner korrumperer. På rollelisten er blandt andre Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen og Natalie Madueño.

”Vi er meget glade for vores samarbejde med England, især BBC 4, der har været en fantastisk platform for DR’s dramaserier i de senere år. Det er sådan, at når BBC vælger at vise en udenlandsk serie, er det i sig selv et kvalitetsstempel, og når de bliver ved med at sende DRs serier, viser det, at talentet i Danmark fortsat kan måle sig med de allerbedste i verden,” siger DRs dramachef Piv Bernth.

Salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg siger:

”Det er dejligt, at briterne er begyndt at købe så meget dansk drama, og udover at DR har afsat en lang række dramaserier til BBC de seneste år, har den britiske tv-station Sky Arts også vist ’Arvingerne’. Går man bare nogle år tilbage, var det sjældent, at briterne viste danske dramaserier med engelske undertekster.”

Fik også solgt flere andre serier

Udover salget til BBC har DR Salg også bud på ’Follow The Money’ fra blandt andre Benelux-landene og Australien. De første afsnit af serien havde premiere på filmfestivalen i Berlin i februar, og DR Salg lavede også fremstød for den kommende serie på den nylige MIPTV-festival i Cannes.

Her fik DR Salg for øvrigt lukket flere aftaler om ikke blot salg af dramaserier fra DR, mens også dokumentarer og salg af DRs programformater. Tv-stationen SPI, der viser sine programmer ind over en række lande i det østlige Europa, samt Israel og Slovenien skal for eksempel vise ’Arvingerne’, mens en italiensk betalingskanal købte ’Borgen’.

Kim Fupz Aakesons serie ’Bankerot’, som DR viste i efteråret og vinteren, er nu også for første gang blevet solgt til udlandet. Her er det ARTE i Frankrig og Tyskland, der planlægger at vise serien.

Flere tilbud om genindspilning

”Derudover har vi flere tilbud om at lave en genindspilning af ’Borgen’. Meget tyder på, at vi i år kan lave en aftale med mindst to lande om at lave et remake, og det er interessant at se, at nogle også viser interesse for serien på den måde. Genindspilninger er blevet mere og mere udbredt de seneste år – blandt andet fordi producenterne så kan få lokale skuespillere med og tilrette serien til lokale forhold,” siger Helene Aurø.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk