’Broen’ er som at vende hjem for Thure Lindhardt

Thure Lindhardt er nytårsdag tilbage i fjerde sæson af ’Broen’. For den 42-årige skuespiller er det som at vende hjem.

Henrik Sabroe og Saga Norén vender tilbage i DR1's søndagsdramaserie ’Broen IIII’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Nytårsdag blænder DR1 op for fjerde sæson af den dansk-svenske dramaserie ’Broen’. Tilbage i rollen som kriminalkommissæren Henrik Sabroe er Thure Lindhardt.

Danskeren blev en del af ’Broen’ i sæson tre, som blev sendt i efteråret 2015. Og selvom han har arbejdet på forskellige produktioner siden da, er arbejdet med dramaserien helt specielt.

”Det er mange af de samme mennesker, som var med sidste sæson. Det skaber et fællesskab, hvor man bare gør tingene, uden at tænke for meget over det. Det var faktisk som at komme hjem. Det var utrolig trygt og et meget godt rum at arbejde i,” siger den danske skuespiller.

Specielt at arbejde med naboerne

Thure Lindhardt har nu været en del af de sidste to sæsoner. Og han kan mærke, at det giver noget helt specielt at arbejde på tværs af de nordiske grænser.

”Det giver en forståelse af, at vi ikke bare er os i Danmark. Der bor nogen lige ved siden af, som minder helt vildt meget om os. Som skuespiller har det den fordel, at jeg møder kolleger, som er vanvittigt dygtige, men som jeg slet ikke kender til. Det giver en følelse af, at man skal tage sig lidt sammen,” siger Thure Lindhardt.

Det nordiske drama er ikke kun en succes blandt skuespillerne. Det har også kastet priser af sig. Sidste år modtog DR en æres-Emmy for sin rolle i udviklingen af ny, banebrydende TV-drama. I år var det norske NRK, der modtog en Emmy for bedste internationale drama for serien ’Mammon II’.

Danskerne er mere joviale

Den danske skuespiller har nu haft to sæsoner til at opleve samarbejdet på tværs af Øresund. Det betyder også, at han efterhånden har kunnet kortlægge nogle af de finurlige forskelle på de svenske og danske folk foran og bag kameraet.

”Danskere er lidt mere joviale. Vi er generelt mere platte. Og det er på godt og ondt. Vi er nok lidt mere politisk ukorrekte. Der er meget, der foregår under bæltestedet. Vi er også uhøjtidelige. Vi tager ikke tingene så seriøst. Svenskerne tager tingene meget seriøst - igen også på godt og ondt,” siger Thure Lindhardt.

Om de danske skuespillere holder sig over bæltestedet i fjerde sæson af ’Broen’, kan du se fra den 1. januar klokken 21.00 på DR1.