’Broen IV’ får stor opmærksomhed fra udlandet

Optagelserne af den fjerde sæson af krimiserien ’Broen’ er i fuld gang og oplever allerede stor interesse fra den udenlandske presse.

Skuespillerne Thure Lindhardt og Sofia Helin fanget i en kort pause mellem optagelserne til en afhøringsscene. (Foto: Jens Juncker-Jensen © Filmlance/Nimbus 2017)

”Alle er klar... Klar til optagelse. Og… værsgo,” siger instruktør Rumle Hammerich.

En folk journalister står stimet sammen i en mørk, smal gang og træder næsten hinanden over tæerne for at kunne se med på en tv-skærm. Den viser politimakkerparret Saga Norén og Henrik Sabroe (spillet af Sofia Helin og Thure Lindhardt) spille en scene i rummet ved siden af, hvor de afhører en mistænkt i en mordsag.

Optagelserne af den fjerde sæson af krimiserien ’Broen’ er i fuld gang, og denne dag er pressen inviteret med til optagelserne i en gammel politigård i Malmø, der skal danne kulisse for den danske politigård i serien.

Her kigger ikke kun journalister fra Danmark og Sverige, men også Norge, Finland, Storbritannien, Holland og Belgien med under indspilningerne.

En populær fødselsdagsgave i Holland

Blandt journalisterne på optagelserne er reporteren Bernice Breure fra det hollandske dagblad De Telegraaf. Ifølge hende er der i Holland generelt en stor interesse for skandinaviske dramaserier:

"’Broen’, ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’ er nok blandt de fem mest populære serier i Holland," fortæller hun.

Hun oplever, at de fleste, ligesom hende selv, allerede har set serien på dvd, længe inden den bliver vist i hollandsk tv.

"Alle mine venner har ’Broen’ på dvd derhjemme. Det er en meget populær fødselsdagsgave,” siger hun.

Hele verden ser med

Siden premieren i 2011 har folk over hele verden fulgt med i ’Broen’, hvis tre første sæsoner er blevet distribueret i op til 178 forskellige lande og sprogområder ifølge en oversigt fra filmproduktionsselskabet Nimbus Film, som er seriens danske producent.

Udlandets begejstring for den dansk-svenske krimiserie fortsætter i den fjerde og sidste sæson, og planen er, at 12 lande/områder skal kunne se serien på det nøjagtigt samme tidspunkt. Disse er Danmark, Færøerne, Grønland, Sverige, Norge, Finland, Ålandsøerne, England, Tyskland, Belgien, Holland og Luxembourg.

Tilbage på politigården i Malmø står to af journalisterne og vifter med blokke for at få luft til hovedet. Udenfor er det årets første sommerdag, men sort plastic foran vinduerne sørger for, at denne scene i ’Broen’ ikke kommer til at se alt for lys ud.

Optagelserne af ’Broen IV’ er færdige i slutningen af maj 2017, og serien vil blive vist på DR1 i 2018.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk