Christian Stadil overdrager stafetten til ny løve

Der er blevet skiftet ud, når ’Løvens Hule’ vender tilbage næste år. Ny løve er iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard. Lige nu kan nye med gode ideer melde sig til programmet.

Jacob Risgaard, der driver virksomheden Coolshop, er ny løve i 'Løvens Hule'. (© Henrik Wagner G Photography 2018)

Når femte sæson af ’Løvens Hule’ toner frem på DR1 til næste år, bliver det med en enkelt udskiftning i løvehulen. Efter fire sæsoner takker Christian Stadil af og giver

stafetten
videre til den frederikshavnske iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard.

Det seneste medlem af ’Løvens Hule’ Jacob Risgaard driver sammen med sin kompagnon, Mark Nielsen, virksomheden Coolshop i Aalborg. På trods af en udfordrende barndom og nogle turbulente år i folkeskolen, har Risgaard kæmpet sig op til at være en succesfuld forretningsmand. Han er i dag medejer af en række virksomheder indenfor bolig, software, robotter/tech, logistik, engros og

medier
. Siden 1996 har Jacob Risgaard beskæftiget sig med e-handel og holder løbende foredrag om at skabe et internationalt brand for få midler.

Glæder sig til at dele erfaringer

Om sin kommende medvirken i ’Løvens Hule’ siger Jacob Risgaard:

- Det lå bestemt ikke i kortene, at jeg skulle være virksomhedsejer og foredragsholder. På trods af en skæv skolestart og lidt for meget ballade på Frederikshavns gadehjørner kom jeg tilbage på sporet, fordi jeg mødte nogle mennesker, der troede på mig. Det gav blod på tanden og nye ideer og investeringer blev med tiden til solide forretninger. Jeg glæder mig til at kunne dele ud af mine erfaringer sammen med et stærkt hold i ’Løvens Hule’, som jeg gennem alle sæsoner har fulgt med stor interesse, siger Jacob Risgaard.

Den afgående løve siger:

- Siden 2015 har jeg med den største fornøjelse været en del af ’Løvens Hule’. Det har været en stor inspiration og givet et kæmpe energiboost at møde så mange kreative og passionerede iværksættere gennem årene. At det så også er lykkedes at slå nogle investeringsrekorder i forløbet er jo bare et plus. Forhåbentlig bliver de slået af andre over de næste sæsoner. Det har været rørende at mærke iværksætternes enorme gejst for og vilje til at få realiseret deres idéer, siger Christian Stadil, der fortsætter:

- Men med barn nummer fire på vej og en travl forretning i egne rækker, var det et godt tidspunkt at sige tak for denne gang på. Og af den grund træder jeg ud af ’Løvens Hule’. Det er med den største glæde og positive forventning, at jeg nu overlader stolen til Jacob Risgaard, siger han.

Christian Stadil har i løbet af alle sæsoner investeret i alt 7.700.000 kroner på tv i ’Løvens Hule’.

Christian Stadil stopper i ’Løvens Hule’ efter at have investeret over syv millioner kroner i programmet. (Foto: Per Arnesen)

DR
’s redaktør på ’Løvens Hule’ Stine Preem siger:

- De sidste fire sæsoner af ’Løvens Hule’ har Christian Stadil med sit kæmpe engagement og sin ballast som investor gjort os klogere på, hvordan iværksætteri får de bedste betingelser. Vi har værdsat Stadils mange skarpe råd og kvalificerede indspark og med hans passionerede tilgang, har han bidraget til at forløse et hav af iværksætterdrømme. Jeg har fuld forståelse for, at Stadil træder ud af løvehulen netop nu og glæder mig meget til at få Jacob Risgaard med ombord, der med sin særlige historik, baggrund og karrieremæssige profil kan tilføre et nyt perspektiv på de mange kommende idéer, seerne bliver præsenteret for i næste sæson.

Søger nye medvirkende

Netop nu søger

DR
medvirkende til den kommende sæson af ’Løvens Hule’, hvor nye iværksættere får chancen for at præsentere deres forretningsideer for det kommende hold af løver, der altså fremover kommer til at bestå af Jacob Risgaard, Mia Wagner, Jesper Buch, Jan Dal Lehrmann og Peter Warnøe. Man kan læse mere og tilmelde sig på www.dr.dk/løvenshule.