Cirkus Summarum går live

DR Big Band og Muskelsvindfonden byder igen velkommen til fest og magi, når Cirkus Summarum går i luften for niende gang – i år både i manegen og på live-tv.

  • Bamse og de andre Ramasjang-helte optræder i dette års Cirkus Summarum, og sæsonens sidste cirkusoptræden sendes både digitalt og på live-tv på DR Ramasjang søndag den 6. august klokken 11. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Bruno, Motor Mille og Hr. Skæg optræder alle i dette års Cirkus Summarum, som har premiere den 28. juni 2017. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Cirkusdirektøren og alle de andre artister er klar til årets Cirkus Summarum, og det bliver en helt fantastisk forestilling, hvis man spørger Cirkusdirektøren selv. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 3

Cirkus Summarum er en unik forestilling, hvor heltene fra DR Ramasjang laver et hæsblæsende cirkusshow med sang, dans, magi og poesi med musik leveret af DR Big Band. For første gang bliver det sendt live, når DR Ramasjang sender sæsonens sidste cirkusoptræden både digitalt og på live-tv søndag den 6. august klokken 11.

Der er rift om pladserne i cirkusteltet til de i alt 43 forestillinger, der bliver spillet i både Aarhus og København - med forpremiere fra den 26. juni, egentlig premiere den 28. juni og så ellers cirkusoptrædener frem til den 6. august. I Cirkus Summarum er det sjovest, når alle er med, og derfor sender DR Ramasjang live fra manegen under den sidste forestilling i år, så alle har mulighed for at se DR Ramasjangs magiske univers udfoldet i et cirkusshow.

”Jeg er utrolig glad for, vi for første gang kan vise årets spektakulære cirkusshow til alle børnefamilier direkte på DR Ramasjang. På den måde kan vi gøre oplevelsen tilgængelig for alle og give endnu flere børn mulighed for at opleve et stykke unik dansk børnekultur live,” fortæller Pelle Møller, der er redaktør for DR Ramasjang.

Cirkus Summarum tilgængelig for alle

Cirkus Summarum bidrager til et almennyttigt formål, nemlig Muskelsvindfondens arbejde, og sætter spot på, at der skal være plads til leg og forskellighed. Muskelsvindfonden er arrangør af Cirkus Summarum, og det er et stort ønske for fonden, at visionen om tilgængelighed bliver tænkt så bredt som muligt.

"For os er det vigtigt, at Cirkus Summarum er for alle. Vi ønsker at nå ud til så mange som muligt, og vi håber, at børn og voksne bliver inspireret af vores vision om, at ”det er sjovt, når alle er med." Vi ser frem til igen i år at kunne gøre overskuddet op, så vi kan hjælpe mange børn og unge med muskelsvind på baggrund af det overskud, Cirkus Summarum opnår," siger Theis Petersen, som er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Årets forestilling er klar

Alle artister er klar til årets Cirkus Summarum, og det bliver en helt fantastisk forestilling, hvis man spørger Cirkusdirektøren. For som han selv siger:

”Det har været en fantastisk forberedelsessæson, alt er gået som planlagt, og alt er gået så godt, at jeg nærmest vil kalde dette års Cirkus Summarum for fuldkommen perfekt!”

Men Cirkusdirektøren er som vanlig lidt for høj i hatten, for pludselig sker der mærkelige ting i manegen og en mystisk fremmed dukker op. Hvem mon han er, og hvor mon han kommer fra? Det sætter Hr. Skæg, Motor Mille, Onkel Reje, Chico, Bamse og Bruno sig for at finde ud af, og det bringer dem ud på et underholdende eventyr fyldt med musik, magi og masser af cirkus.

Derudover medvirker også Thomas Buttenschøn, Jeanett Albeck og Gospelbørn fra Gospel Family i Aabenraa samt Cirkusdirektøren Rasmus Bjerg i årets Cirkus Summarum.

Folkene bag Cirkus Summarum

Instruktion: Moqi Trolin

Manuskript: Line Mørkeby

Musik: DR Big Band, Thomas Buttenschøn, Jesper Mechlenburg og Jeanett Albeck

Koreografi: Toniah Pedersen

Scenografi: Astrid Lynge Ottosen

Se Cirkus Summarum både på DR Ramasjang og DR TV søndag den 6. august klokken 11.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter