Cirkus Summarum inviterede til farverig fødselsdagsfest

Cirkusset fylder rundt i år. Fødselsdagen blev fejret tirsdag ved at introducere artisterne til sommerens cirkusshow for en masse spændte børn.

De farverige artister fra Cirkus Summarum er løbet ind på scenen til børnenes store glæde. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))

I 2018 bliver Cirkus Summarum 10 år gammel, og det skal selvfølgelig fejres. Tirsdag blev nogle heldige børn inviteret med til en tidlig fejring af fødselaren, det populære show med kendte DR-figurer og -værter. Her blev der serveret en fødselsdagskage formet som et bolsjefarvet cirkustelt, cupcakes, popcorn, sodavand, og børnene kunne få selfies med deres helte fra Ramasjang-universet. Sommerens Cirkus Summarum-artister blev nemlig præsenteret til pressemødet.

Kanalredaktør på DR Ramasjang og DR Ultra, Morten Skov Hansen, introducerede dagen:

DR har lavet tilbud til børn i 50 år nu, og de sidste 10 år har Cirkus Summarum været med til at støtte børnekulturen. Det er vi utrolig stolte af og glade for, at børn over hele landet har taget Cirkus Summarum til sig. Vi glæder os til at vise jer alle sammen, hvad Cirkus Summarum finder på i år og hvilke nye karakterer fra Ramasjang-øen, man kan møde.”

Cirkus Summarum optrådte for første gang i 2008, som et samarbejde mellem DRs børnekanaler, DR Big Band og Muskelsvindfonden. Muskelsvindfonden havde året forinden lukket deres årlige Åh Åbe-koncerter og ledte efter en ny måde at underholde på, så alle børn kan være med.

Det hyggeligste og dejligste

Til tonerne fra det heftigt klimprende klaver bliver dørene åbnet, og de jublende, sjove karakterer, som næsten alle børn i landet kender navnene på, løber ind på scenen. Det er Hr. Skæg, Rosa fra Rouladegade og Motor Mille og mange flere, som glæder sig til at underholde børnene i Cirkus Summarum til sommer.

Selvom blandt andre Bamse og Sprinter Galore og Kristian fra ’Ramasjang Mysteriet’ ikke havde mulighed for at møde op til tirsdagens pressemøde, vil de være at finde i manegen, når cirkusshowet bliver skudt i gang i juni.

Signe Lindkvist, der igen i år er cirkusprinsesse, var med til at opfinde og starte det løjerlige Cirkus Summarum for 10 år siden.

”Det er det hyggeligste og dejligste i hele verden. Jeg føler mig som en stolt cirkusmor, når Cirkus Summarum fejrer sin første runde fødselsdag i år. Jeg har set hende vokse op og blive elsket af mange børn i landet. Vi fejrer jubilæet ved at gøre det hele endnu mere stort og prangende og farverigt og fjollet end nogensinde før. Man kan godt glæde sig,” siger hun og fortæller, at det bedste ved at være med i Cirkus Summarum er de mange glade børn.

”Dem bliver jeg bare aldrig træt af at se på. Det er skønt at få børnene til at lyse op i smil og latter over det, man har gjort sig umage med at lave.”

Slå på kaktus!

Den populære tv-vært Jacob Riising er også med igen i år, hvor han står for trylleri og kække kommentarer. Jacob Riising har - ligesom Signe Lindkvist - været med i Cirkus Summarum siden begyndelsen, men har også undervejs taget nogle års pause fra showet. Han synes, at noget af det bedste ved cirkusset er at bruge så meget tid sammen med de andre artister.

”Vi hygger os simpelthen så meget, når vi laver Cirkus Summarum og rejser hen over landet om sommeren. Det er ligesom at være på spejderlejr, da jeg var barn, bortset fra at det her er en cirkuslejr,” siger han og fortsætter:

”Så er det også en stor glæde at vise børnene, at deres helte fra fjernsynet, computeren og tabletten også findes i virkeligheden. De bliver lykkelige, når de møder Bamse og kan tale med ham rigtigt. Samtidig er det også sjovt for mig at møde børnene og mærke den glæde, de kommer med over for Ramasjang, og som jeg til dagligt ikke har samme fornemmelse af.”

De glade karakterer fra Ramasjang-øen begynder at synge fødselsdagssang og får hurtigt hjælp af de fremmødte børn.

”Cirkus Summarum har fødselsdag, og det har vi jo, og det er i dag, Cirkus Summarum har fødselsdag, og det har vi jo i dag…”

I stedet for at vælge klassiske instrumenter som guitar, tromme og klaver, vælger cirkusartisterne i stedet at lade, som om de slår på kaktusser som bongotrommer, trampe hårdt i gulvet og sige hopla, hopla, hopla på ægte cirkusmanér. Det er børnene vilde med.

Facebook
Twitter