Clement Kjersgaard kan blive årets bedste europæiske journalist

Clement Kjersgaard fra ’Debatten’ og ’Vi ses hos Clement’ på DR2 er nomineret til en af de store priser ved Prix Europa i Berlin i denne uge

Clement Kjersgaard kan blive årets bedste europæiske journalist. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Har Clement Kjersgaard fra ’Debatten’ og ’Vi ses hos Clement’ på DR2 været årets bedste europæiske journalist?

Det vil vise sig fredag aften, når det afgøres i Berlin, hvem der skal have prisen som ’Best European Journalist of The Year’ ved Prix Europa i den tyske hovedstad, hvor radio, tv- og online-produktioner fra hele Europa dyster, som det har været tilfældet i nu 30 år.

Clement Kjersgaard er nomineret til prisen som den eneste dansker, og han er i kamp med journalister fra en række øvrige lande i Europa.

En mulig prismodtager i kategorien kan også blive den myrdede svenske journalist Kim Wall, der sidst blev set i live, da hun stævnede ud i ubåd i Københavns Havn i august sammen med ubådsejer Peter Madsen. Kim Wall, der blev 30 år, var freelancer for en lang række medier – blandt andet South China Morning Post, New York Times og The Guardian.

Blandt de andre nominerede er for eksempel tyske Eva Schulz, Dan Josefsson fra svenske SVT og Tamara Vucenovic fra Serbien.

Er vedholdende

”Clement Kjersgaard er tv-vært i DR, hvor han insisterer på at få ærlige og klare svar fra politikere og andre indflydelsesrige mennesker. Han fortsætter vedholdende med at stille de samme spørgsmål, indtil seerne får et klart svar, og han har gjort det i mere end 10 år,” hedder det i motiveringen for, at DR-værten er nomineret til prisen.

Prismodtageren i kategorien bliver fundet fredag aften ved prisfesten i Grossen Sendesaal hos Radio Berlin-Brandenburg. Her skal der også uddeles 10 Prix Europa-statuetter til gode radio-, tv- og online-produktioner fra hele Europa, og DR er flot repræsenteret med 14 nominerede programmer og produktioner til nettet.

Facebook
Twitter