Cykelfesten fortsætter på DR

Cykelklassikeren PostNord Danmark Rundt kan følges live fra start til slut på DR. Fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august ruller Danmarks største etapeløb gennem landet.

I modsætning til de seneste år kører PostNord Danmark Rundt i år fra øst mod vest. Starten på 1. etape går i Allerød, og sidste etape slutter i Vejle. (Foto: © Thomas Sjørup, PostNord Danmark Rundt)

Næste kapitel i en historisk dansk cykelsommer er klar til at blive skrevet, når PostNord Danmark Rundt for 31. gang ruller gennem landet fra tirsdag den 16. til lørdag den 20. august. Hele løbet kan følges live på DR, som også hver aften bringer sammendrag med dagens højdepunkter.

Underdirektør Anders Kern Boje, der har ansvaret for DR Sporten, siger:

- Det har været en historisk cykelsommer. Aldrig har så mange danskere stået langs landevejene til et stort cykelløb, som da Touren gæstede Danmark. Nu glæder vi os til at samle danskerne i endnu en stor, fælles oplevelse om PostNord Danmark Rundt, hvor både nye og garvede cykelfans igen kan komme helt tæt på et stærkt felt af ryttere både i vejkanten og på DRTV og DR1.

Ligesom under Tour de France er det Tobias Hansen og DR’s cykelekspert Brian Nygaard, der dækker PostNord Danmark Rundt. Denne gang sidder de begge i kommentatorboksen. Og hver aften er der et fyldigt sammendrag med alt det bedste fra dagens etape og interviews med løbets profiler.

Fra øst mod vest

I modsætning til de seneste år kører PostNord Danmark Rundt i år fra øst mod vest. Starten på 1. etape går i Allerød, og sidste etape slutter i Vejle.

Nogle af de profiler, der er meldt klar til start er for eksempel den danske olympiske mester i banecykling Michael Mørkøv og nummer tre i årets Tour de France og tidligere vinder af løbet, briten Geraint Thomas. Den endelige deltagerliste ventes først at falde på plads kort før start, men årets felt er historisk stort med 22 teams, 7 World Tour-hold og 164 cykelryttere.

Udover det imponerende felt fremhæver Anders Kern Boje, at løbet blandt mange af rytterne regnes for at være noget helt specielt. Den bidende danske sidevind på de flade strækninger og de legendariske stigninger i Vejle er en særlig udfordring for dem. Det er også et løb, hvor de unge talenter ser en mulighed for til at vise sig frem og måske overraske på målstregen.

Mere end et cykelløb

- Men det er også meget andet end et cykelløb. Vi kommer rundt i mange egne af Danmark, viser de smukkeste sider af vores land og møder de mange danskere i det fantastiske fællesskab, der er omkring løbet. Det vil vi i DR gerne vise med vores dækning, og derfor er det vigtigt for DR at dække PostNord Danmark Rundt.

Udover live-udsendelser og højdepunkter på DRTV og DR1 bliver løbet også dækket indgående på DR.DK. Her vil alle etaper blive liveblogget, og der vil være rytterportrætter, features og videoklip med det bedste fra løbet.

Læs også om PostNord Danmark Rundt på den officielle løbsside her postnorddanmarkrundt.dk.