Danmark synger julen ind igen

Igen i år går DR julemåneden i møde med fællessang og julestemning i DR Koncerthuset, når ’Danmark synger julen ind’ med vært og dirigent Phillip Faber.

’Danmark synger julen ind’ hædrer i år store julesange, de fleste danskere kender og elsker med en stor julekalender-medley med alle de sange, vi har hørt gennem årene i julekalenderudsendelserne. (Foto: Kim Matthäi Leland © Type 1)

Den første søndag i advent sender DR direkte fra DR Koncerthuset til den helt store julekoncert, hvor DR VokalEnsemblet, DR JuniorKoret og intet mindre end 350 amatørsangere fra den landsdækkende kor-organisation Kor72 vil sprede julestemning i salen og helt ind i stuerne med store juleklassikere som ’Nu tændes tusind julelys’ og ’Winter Wonderland’.

’Danmark synger julen ind’ hædrer i år store julesange, de fleste danskere kender og elsker med en stor julekalender-medley med alle de sange, vi har hørt gennem årene, når julekalenderne samler familien om fjernsynet hver aften indtil den 24. december.

En del af den danske kulturarv

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen glæder sig over DRs juletradition og til en måned med fokus på den danske julesange- og salmekulturarv.

”Julen er for mange årets allerstørste højtid, og den bliver markeret overalt i landet, i hjemmene og selvfølgelig også i medierne. Med ’Danmark synger julen ind’ håber vi at kunne skabe et arrangement, som favner bredt og inddrager musikliv fra hele landet, og skabe en tradition, der bygger på det fantastiske indhold, som vores julesange er. Det er jo sange om julen – men også om alt det vigtige i livet, som julen er en påmindelse om," siger hun.

Kendte solister og 350 amatørsangere

Til ’Danmark synger julen ind’ kan seerne opleve DR VokalEnsemblet, DR JuniorKoret og 350 amatørsangere fra Kor72 sammen med Rasmus Walter, der opfører sin egen julesang ’December december’, og Lotte Andersen vil synge sangen ’Vil du være min i nat’ fra julekalenderen ’Juletestamentet’.

Seerne bliver også præsenteret for en julekalender medley og fire forskellige musikalske videoindslag fra rundt omkring i landet, hvor både klassiske og rytmiske kor vil varme vores julehjerter med julesalmer, alle kan synge med på i salen og derhjemme.

”Julesangene er jo en levende del af vores kulturarv; de er blevet sunget gennem generationer, men det er ikke alle der kender dem så godt. Det vil vi gerne være med til at lave om på ved at synge julen ind sammen”, siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

Som ekstra julegave viser DR videoindslag med kendte danskere, som fortæller om, hvad julen betyder for dem.

’Danmark synger julen ind’ bliver sendt direkte fra DR Koncerthuset søndag den 27. november kl. 20.00 på DR K og P2. Billetter til koncerten kan købes hos www.drkoncerthuset.dk.

FacebookTwitter