Danmark vinder Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013

Alle kan møde vinderen på Plænen i Tivoli søndag 19. maj klokken 17.30. DR1 sender direkte.

Med bare fødder og masser af charme sang Emmelie de Forest sig lørdag aften helt ind i de europæiske hjerter med sangen ’Only Teardrops’ og vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013 i Malmø.

DR markerer sejren søndag den 19. maj klokken 17.30 på Plænen i Tivoli, hvor alle kan komme og hilse på Danmarks tredje Grand Prix-vinder gennem tiden. Har man ikke mulighed for at tage til Tivoli, transmitterer DR1 begivenheden direkte.

Emmelie tog Europa med storm

Danmark har gennem de seneste uger markeret sig som en klar favorit ved Det Europæiske Melodi Grand Prix, og Emmelie de Forest fik da også en bragende modtagelse, da hun lørdag aften gik på scenen i Malmø Arena.  Der var ingen tvivl om, at publikum i salen syntes, hun var en vinder, og det samme mente altså både seere og fagjuryer i de 39 lande, der kunne stemme i finalen.

’Only Teardrops’ er den tredje danske sang nogensinde, der vinder Det Europæiske Melodi Grand Prix. Senest var det Brødrene Olsen, der vandt i 2000 med sangen ’Fly on the Wings of Love’. Første gang var for nøjagtig 50 år siden, da Grethe og Jørgen Ingmann vandt med ’Dansevise’.

”Her fra DR skal der lyde et rigtig stort tillykke til Emmelie, hendes band og sangskriverne. Det er noget helt særligt at vinde Det Europæiske Melodi Grand Prix for kunstnerne, der får slået deres navn fast i Europa. Det bliver i høj grad også noget helt særligt for Danmark, der gennem næste års europæiske Melodi Grand Prix får en enestående mulighed for at vise Europa, hvem vi er, og hvad vi har at byde på. Og her i DR glæder vi os til at være værter ved Grand Prixet næste år, ” siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

En overbevisende sejr

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme var med i Malmø Arena og oplevede på tætteste hold spændingen og det flotte show.

”Jeg er utroligt glad for og stolt over den danske sejr. Emmelie og hele holdet bag det danske bidrag har knoklet intensivt gennem de seneste måneder, og det viser sig nu at være det hele værd. Det har været en fantastisk oplevelse at være  i Malmø, og det bliver en fantastisk oplevelse at se, hvordan Grand Prix’et kan være med til at samle befolkningen, når Danmark næste år skal være værtsland,” siger han.

Danmark og ’Only Teardrops’ vandt en overbevisende sejr med 281 point. Aserbajdsjan blev nummer to med 234 point.

Man kan opleve Emmelie de Forest spille sangen på Plænen i Tivoli søndag 19. maj klokken 17.30, hvor DR1 transmitterer direkte.

Facebook
Twitter