Danmarks børn har talt: Orlaprisen 2014 er uddelt

Så er landets eneste bogpris, hvor børnene bestemmer modtageren, uddelt. Årets modtagere blev Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen for 'Vitello gør en god gerning'.

Orlaprisen 2014: Ultravært Sofie Østergaard sammen med årets modtager af Bette Orla-prisen, Signe Stokkebro fra Vejle. (Foto: Rasmus Mandsberg © Type 1)

Danmarks børn har talt. De har nu bestemt hvilken bog, der er den bedste, og som dermed får Orlaprisen 2014.

Fra den 13. januar til 13. marts har man kunnet stemme på 12 nominerede bøger på dr.dk/orla. 4300 stemmer blev afgivet og afgjorde hvilke tre bøger, der skulle i finalen og vurderes af en børnejury. Denne børnejurys dom er nu faldet.

Modtageren af Orlaprisen 2014 er: ’Vitello gør en god gerning’ af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen, der er udgivet på forlaget Gyldendal. Dermed slog de henholdsvis Manu Sareen med bogen ’Iqbal Farooq og den jyske forbandelse’ og Maria Lundsby Krügers bog ’Alt om Mikkel Hansen’ på målstregen.

Forfattertalent fra Vejle

Hvert år kårer Orlaprisen også ’Årets Forfattertalent’, der får ’Bette Orla-prisen’. I år har sidste års Orla-prisvinder, Jørn Jensen, valgt den bedste historie blandt de 505 indsendte. Det blev Signe Stokkebro fra Vejle, der løb med sejren. Signes historie kan læses på dr.dk/orla.

Både Orlaprisen og ’Bette Orla’-prisen blev uddelt i forbindelse med Ordkraft-festivalen i Aalborg fredag, hvor DR Ultra-vært Sofie Østergaard styrede slagets gang foran hundredvis af børn. Begge vindere blev præmieret med et diplom og den kendte hæklede Orla-dukke, som  har været præmien siden første uddeling i 2005.

”Det er fedt at mærke, at børnene stadig går op i Orlaprisen med liv og sjæl. Og de har igen valgt en vinder, hvilket jo er essensen af Orlaprisen. Det er børnenes bogpris, og det er deres favorit, der vinder,” siger projektkoordinator Rasmus Mandsberg fra DR B&U.

FacebookTwitter