Danmarks Indsamling 2008 til kamp mod børnedødeligheden i Afrika

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling 2008, der vil nedbringe børnedødeligheden i Afrika. Indsamlingen kulminerer med et show på DR1 lørdag den 26. januar 2008.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling 2008, der vil nedbringe børnedødeligheden i Afrika. Indsamlingen bliver holdt i slutningen af januar og kulminerer med et stort tv-show lørdag den 26. januar på DR1.

Danmarks Indsamling blev holdt for første gang i februar 2007, og det var en rekordstor succes med et resultat på 55 millioner kroner. I år følger de 12 største humanitære organisationer og DR op med en indsamling, som skal være med til nedbringe børnedødeligheden.

"Vi er rigtig glade for, at vi igen i år kan gennemføre Danmarks Indsamling med DR. Sidste år viste jo, at det kan lade sig gøre at samle Danmark og få lavet en indsamling, der virkelig gør en forskel," siger Mogens Damgaard fra Red Barnet, der er talsmand for indsamlingen.

Børnedødeligheden 20-25 procent flere steder

Årets tema er børnedødelighed, som er et af de helt store problemer, specielt i Afrika. I flere afrikanske lande dør 20-25 procent af børnene, inden de er fyldt fem år. Til sammenligning er børnedødeligheden i Danmark tre promille.

"De senere år har vi lykkeligvis set, at børnedødeligheden er faldet på verdensplan. Det viser, at det faktisk hjælper at gøre en indsats. I Afrika har vi stadig en udfordring og vil kunne gøre en forskel. Med overskuddet fra Danmarks Indsamling, kan vi redde rigtig mange børn fra at dø," siger Mogens Damgaard.

Nøje udvalgte projekter

Danmarks Indsamling 2008 går til konkrete projekter i udvalgte afrikanske lande. De 12 organisationer har nøje udvalgt projekterne, så børnedødeligheden bliver angrebet fra forskellige vinkler af de organisationer, som er med.

"Nogle vil vaccinere mod mæslinger, forebygge og behandle malaria eller oprette sundhedsklinikker, mens andre tilbyder uddannelse og oplysning om for eksempel hygiejne. Fordi vi er så mange organisationer med forskellige kompetencer, kan vi virkelig sætte ind på mange fronter og gøre en ekstraordinær indsats," siger Mogens Damgaard.

De 12 deltagende organisationer er: SOS-Børnebyerne, Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE Danmark, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

FacebookTwitter