Danmarks Indsamling kulminerer med fem timers show

Der er topstjerner på scenen, berømtheder i callcentret og en bevæget tur med H.K.H. Kronprinsessen til Myanmar ved 'Danmarks Indsamling' på DR1 på lørdag.

Under overskriften ’Når mor mangler’ sætter DR sammen med Danmarks 12 største humanitære organisationer fokus på konsekvenserne for de mange børn, der må vokse op uden deres mor i nogle af verdens fattigste områder, når Danmarks Indsamling kulminerer på lørdag den 1. februar mellem klokken 19.00 og midnat på DR1 i et kæmpe liveshow fra den tidligere Flyvestation Værløse.

Et festligt opbud af danske stjerner

Igen i år er det Louise Wolff og Nikolaj Koppel, der med kyndig hånd skal styre slagets gang, når DR1 sender fra Værløse, hvor et festligt opbud af danske stjerner står klar på scenen til at underholde publikum og seere.

Medina og Christopher præsenterer begge spritnye singler for seerne, Ida fra X Factor & Mads Langer fremfører sammen et nummer, som Ida har skrevet til Mads Langers album og Dúné giver et nummer fra deres seneste album. Forsanger fra Dúné Mattias Kolstrup er også med på DR Ramasjang og DR Ultras nye støttesang til fordel for Danmarks Indsamling.

Med Kronprinsessen i Myanmar

I starten af januar rejste Kronprinsessen og udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen til én af Myanmars fattigste egne, Rakhine-staten, der grænser op til Bangladesh. Her arbejder Dansk Flygtningehjælp med beskyttelse af internt fordrevne - og ikke mindst kvinder og børn.

Besøget havde fokus på kvinders svære forhold i det fattige sydøstasiatiske land, der efter 50 års militærjunta nu har åbnet op for demokratiske reformer, internationalt udviklingssamarbejde og udenlandske investeringer. Danmarks Indsamling har talt med Kronprinsessen om årets tema, og bringer friske indslag fra besøget i Myanmar.

Gode grin, sjove konkurrencer og berømtheder i callcenteret

Aftenen byder også på en række entertainerne og berømtheder på slap line, der vil sørge for at seere og publikum også får et rigtig godt grin i løbet af aftenen. 

Komiker Andreas Bo optræder med et noget alternativt tryllenummer, og så kan man glæde sig til et kærligt gensyn med Timm & Gordon i deres roller som de to mislykkede håndværkere, Mester & Svendsen, der ødelægger mere, end de fikser. Blandt de optrædende er også manipulator Jan Hellesøe, der med magi og tricks ’Fuckr’ med såvel seernes, som publikums ’hjrner’.

Danmarks Indsamling byder også på fem sjove konkurrencer, hvor en række kendte danskere skal konkurrere mod hinanden i løbet af aftenen. Seerne har mulighed for at stemme på, hvem de tror vinder, og på bedste sportslørdag-manér vil alle konkurrencerne blive kommenteret på sidelinjen af P3’s sportskommentator Andreas Kraul og tv-vært Jacob Riising.

Seerne kan blandt andet glæde sig til skønsang med Peter Frödin og Anders W. Berthelsen i ’Cambodja Karaoke’, Bubber, der udfordrer Sebastian Klein i at lave legetøj af skrald, og Signe Lindkvist, der dyster mod Robert Hansen i at skulle transportere vand på hovedet.

I callcenteret vil en lang række berømtheder sidde klar til at modtage danskernes opkald og bidrag. Seerne kan være heldige at tale med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen, årets X Factor-dommere Lina Rafn, Remee og Thomas Blachman, Camilla Bendix, Thomas Skov, Rasmus Botoft, Puk Elgaard …. og mange mange flere.

Indsamlingen kan også følges på www.facebook.com/danmarksindsamling

Om Danmarks Indsamling 2014:

  • Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål.

  • Siden Danmarks Indsamling blev holdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid I 2013 blev der samlet 76 millioner kroner ind til 12 konkrete udviklingsprojekter i 11 afrikanske lande.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk