Danmarks motionsuge har sat hele landet i bevægelse – også DR’s egne værter

Sidste uge var Danmarks motionsuge, og også DR's værter kastede sig ud i nye og anderledes sportsgrene. Se nogle af dem her i videoen.

Uge 41 stod i motionens tegn. DR inviterede i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF, ISCA og DGI til ’Danmarks Motionsuge’ for alle. Flere end 5000 aktiviteter var gennem ugen planlagt i lokale idrætsforeninger og sportsklubber over hele landet, hvor både store som små kan prøve kræfter med kendte og mindre kendte sportsgrene.

Ligeså kastede DR’s egne værter sig ud i nye og anderledes sportsgrene, så de også kunne udfordre sig selv og komme lidt på dybt vand i bevægelsens ånd.

Noget for alle aldre på DR’s platforme

Der var i høj grad motionsmuligheder for alle på tværs af DR's kanaler - både radio, TV og digitalt. De mindste kunne bevæge sig med Børste på Minisjang, de unge fik motion med 'Curlingklubben' på P3, og de voksne kom på en tidsrejse gennem fem årtiers motion med musikken fra 80’erne-20’erne på P4.

Samtidig kunne Jacob Riising ses i ’Det store bevægelseseksperiment’, da han på DRTV og DR1 forsøgte at skabe mere bevægelse hos tre årgange på Nyrupskolen i Kalundborg.

Også 'Aftenshowet' har haft Danmarks Motionsuge som tema i uge 41, hvor værterne hver aften blev udfordret i forskellige sportsgrene – lige fra MMA af den danske kæmper Mark O. Madsen til BMX af den danske OL-deltager Simone Tetsche.

’Danmarks Hurtigste Dansefest’ foregik i fredags, den 15. oktober, klokken 11.50 på tværs af radiokanaler og DR1, Ramasjang og Ultra, hvor der blev skruet op for Junior Seniors ’Move Your Feet’ så hele Danmark kunne danse sammen i tre minutter.

Hele motionsugen kulminerede lørdag i showet ’Den største af de største sportsstjerner’, hvor aftenens værter Josefine Høgh og Tina Müller sammen med seerne lørdag den 16. oktober kårede den største danske sportslegende gennem tiden på DR1.

Om initiativet siger chef for tværgående indhold i DR Bruger, Marked og Publicering, Nikolaj Vitting Hermann:

- På TV, radio og digitalt har DR skruet helt op for programmer, hvor man kan få mere bevægelse ind i dagligdagen - i skolen, i fritiden og i hjemmet, mens klubber, foreninger, skoler og arbejdspladser på tværs af landet og ugen igennem har åbnet for, at danskerne kan prøve et hav af bevægelsestilbud. Sammen med de mange dedikerede idrætsorganisationer og foreninger har DR engageret store dele af befolkningen i ’Danmarks Motionsuge’, siger han.

’Danmarks Motionsuge’ var en del af initiativet ’Sammen i bevægelse’, som siden årsskiftet har igangsat initiativer, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig mere.

FacebookTwitter