Danmarksmestrene er fundet: De ved mest om ’Matador’

Team Kagls Teaterselskab vandt søndag ’Korsbækmesterskaberne’ i viden om DR’s populære TV-serie. 22 hold stillede op til årets konkurrence i Korsbæk på Bakken.

  • Vinderholdet Team Kagls Teaterselskab med holdkaptajn Nicolaj Cornelius og Simon Falk, Jesper Trolle, Sidsel Andresen, Annasara Andersen og Christina Mosbæk. Her i selskab med blandt andre Maude, der spillede med i flere scener fra serien, som blev vist i forbindelse med mesterskaberne. (Foto: Korsbæk på Bakken)
  • Holdet Oxfordbevægelsen, der bestod af Jacob Petersen, Jacob Jensen, Søren Hopff og Peter Helmark, sikrede sig 2. pladsen. (Foto: Korsbæk på Bakken)
1 / 2

Spørgsmålene var på ingen måde for nybegyndere, da der søndag eftermiddag atter blev holdt danmarksmesterskab i, hvem der ved mest om DR’s populære og øjensynligt uopslidelige dramaserie ’Matador’.

- Hvilket salmenummer står øverst på tavlen i kirken, da Laura får sin medalje? Og hvilken bog er det, Ulrik Varnæs sidder i sofaen og læser i afsnit 12, var for eksempel et par af dem. Helt præcist var det ’Korsbæk Mesterskaberne 2019’ i ’Matador’-viden, der blev afviklet i Korsbæk på Bakken i Klampenborg. Det var femte gang, der blev holdt konkurrence om, hvem der har mest styr på stort og småt i Lise Nørgaards serie - men alligevel var meget anderledes i år i forhold til tidligere.

Hvor det de foregående fire år er enkeltpersoner, der har kunnet dyste mod hinanden om Korsbæk-facts, var det i år en holdkonkurrence. I alt 22 hold havde valgt at pulje deres ’Matador’-viden og stille op i dysten. Vinderholdet Team Kagls Teaterselskab bestod af Jesper Trolle, Christina Mosbæk, Nicolaj Cornelius, Sidsel Andresen, Annasara Andersen og Simon Falk.

Oberst Hackel stillede spørgsmålene

DM i paratviden om ’Matador’ blev indledt med en skriftlig quiz, og finaleholdene skulle så svare på spørgsmål fra scenen i Algade i ’Korsbæk på Bakken’, hvor publikum kunne overvære eksperterne svare.

For øvrigt blev spørgsmålene læst op af oberst Hackel. Undervejs mødte deltagerne også flere af de andre kendte karakterer fra ’Matador’, som opførte en kendt scene fra DR-serien. Flere steder var der dog sneget fejl ind i scenerne, og deltagerne skulle så udpege, hvor de var.

På forhånd var det blevet meldt ud, at årets dyst især ville handle om alt fra de kendte og mindre kendte historier fra ’Matador’, beboerne i Korsbæk, skuespillerne i serien og 1930’ernes historie.

- Det var en vanvittig nervepirrende dag, og jeg er så stolt over, at vores hold nu er Korsbækmester. I år tog spørgsmålene os også uden for ’Matador’-universet, og det var udfordrende, men vi supplerede hinanden rigtig godt på holdet. Det har været en helt fantastisk dag, siger holdkaptajn Nicolaj Cornelius fra Team Kagls Teaterselskab, som i finalen kæmpede mod holdet Oxfordbevægelsen.

Individuelle quizzer de foregående år

’Korsbæk på Bakken’ blev åbnet i 2015 i et nært samarbejde mellem Torben Pedersen, DR Salg og Lise Nørgaard selv, og lige siden har der været holdt mesterskaber i ’Matador’-viden.

Tre ud af de foregående fire år er det Anne-Marie Langhorn, der har sejret – også i 2018, mens Helle Skovkjær har vundet en enkelt gang. Allerede nu ligger det fast, at DM i paratviden om ’Matador’ gentages i Korsbæk på Bakken næste år.

Til sidst skal vi da for øvrigt lige have med, at det var salme nummer 333, der stod øverst på tavlen, da Laura fik sin medalje, og Ulrik Varnæs læste ’Drengene i Fort Q’ i afsnit 12 af ’Matador’.