Dansk Melodi Grand Prix på musikalsk rejse: ’Det bliver nyt og anderledes’

DR har store musikalske ambitioner dette forår, og for lørdagens Dansk Melodi Grand Prix er det ingen undtagelse. Her venter der både liveband og flere andre musikalske overraskelser.

Hella Joof og Rasmus Bjerg er værter for Dansk Melodi Grand Prix 2020, der foregår lørdag den 7. marts i Royal Arena. Foto: DR.

Når du lørdag aften tænder for dit tv for at se Dansk Melodi Grand Prix 2020, kan du forvente et Dansk Melodi Grand Prix, der tager sig en smule anderledes ud end tidligere.

Foråret 2020 består af flere musikalske satsninger fra DR med blandt andet P3 Guld i Aalborg den 28. marts og senere på foråret et stort folkeligt Alsangs-arrangement den 4. maj.

Musikambitionerne gælder også for Dansk Melodi Grand Prix, der er på en musikalsk udviklingsrejse. I et år har DR nemlig udviklet på den traditionsrige musikkonkurrence, og flere ting vil derfor være nye, når de to værter, Rasmus Bjerg og Hella Joof, lørdag aften byder hele Danmark velkommen til Dansk Melodi Grand Prix 2020 fra Royal Arena i Ørestad i København.

Ledende redaktionschef i DR Kultur, Børn og Unge Gustav Lützhøft løftede på onsdagens pressemøde forud for Dansk Melodi Grand Prix lidt af sløret for de ændringer, som seerne vil opleve.

- Vi har i et år udviklet på Dansk Melodi Grand Prix, og det har vi gjort i respekt for det store traditionsrige event, som år efter år samler rigtig mange danskere. Men vi har i år skruet endnu mere op for musikken, så musikken fylder mere gennem hele showet fra start til slut, og det bliver nyt og anderledes på flere måder, siger Gustav Lützhøft og nævner et par eksempler.

- Vi har kigget på Grand Prix-historien, og vi har valgt at bringe liveorkesteret tilbage for første gang i mange år. Derudover er det vigtigt, at vi til Dansk Melodi Grand Prix finder frem til ’Vores sang’, og derfor er det danskerne, der tager den endelige beslutning i år. Samtidig kommer seerne og publikum til at støde på et musikpanel bestående af en række musikfaglige mennesker, der drøfter musikken undervejs, siger Gustav Lützhøft.

Fællesskab og folkefest

Til onsdagens pressemøde i Royal Arena var det muligt for pressen at møde alle de optrædende kunstnere og de to værter. Her drejede flere af spørgsmålene sig blandt andet om de musikalske opprioriteringer, mens vinderchancer og forhåbninger til lørdagens show også blev vendt og drejet, alt i mens de sidste tekniske prøver i Royal Arena forløb i baggrunden med både lyd- og lysprøver.

For selvom meget er nyt til årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix, venter der stadig et stort musikshow med øje for de traditioner, som har gjort Dansk Melodi Grand Prix til en national begivenhed år efter år siden 1957.

- Det er et vigtigt program for DR, og det er et program, der samler og skaber fællesskab. Vi kan på tal fra medieforskning se, at det er et program, der formår at samle folk på tværs af alder, geografi, køn og baggrund. Til en stor folkefest. Nu blot med flere musikalske vitaminer i showet. Så der venter en musik-folkefest, siger Gustav Lützhøft.

Du kan se Dansk Melodi Grand Prix 2020 live på DR1 lørdag den 7. marts fra klokken 20.00.

Opdateret den 6. marts kl. 12.30: I forlængelse af de nye anbefalinger om corona afvikler DR Dansk Melodi Grand Prix i morgen den 7. marts 2020 i Royal Arena uden publikum. Transmissionen på DR1 gennemføres som planlagt.