Dansk musik får eget program på P4

Carsten Holm vil fra den 5. januar indtage værtsrollen på en nyt program på P4, som udelukkende behandler aktuel, dansk musik.

Carsten Holm bliver vært på det nye P4-program 'Toner', der har premiere den 5. januar. (Foto: © Anna Marin Schram)

Tidligere har radioværten Carsten Holm slået sine folder på P3 og senere hen også P6 Beat. I det nye år kan Holms stemme og begejstrede musikformidling også opleves på P4, når han bliver vært på det nye P4-program ’Toner’.

’Toner’ får premiere søndag den 5. januar fra klokken 16.00 til 18.00, og programmet vil udelukkende fokusere på dansk musik, og ambitionen er at præsentere den musik, som lytterne måske ikke kender endnu, men som alligevel fortjener at blive hørt.

Programmet vil også fokusere på de musikoplever, som den danske musik giver og betyder for os.

- Jeg synes ikke, jeg overreagerer, når jeg siger, at dansk musik har så vanvittigt meget kvalitet at byde på, siger Carsten Holm, som selv beskriver ’Toner’ således:

- Programmet omhandler den danske musik. Den der var, er og kommer. Det er baseret på mine og lytternes oplevelser. Vi deler musikken med hinanden - er sammen om de store samlende koncerter med danske navne på festivaler og koncerter - og giver hinanden tip om ny musik, der rækker udover hitlisterne, siger Carsten Holm.

En ’krammer’ til dansk musik

Siden 2011 har Carsten Holm haft programmer på P6 BEAT, som han også var med til at starte, og som alle har haft musik og musikoplevelser som fokus, og musik har generelt altid været et omdrejningspunkt for Carsten Holms privatliv og arbejdsliv. Og det er alle mulige forskellige genrer.

- Egentlig koncentrerer jeg mig ikke om hvilke genre, de forskellige artister kaster sig ud i. For mig er stemningen, atmosfæren og ikke mindst nærværet det vigtigste - og ofte er dansk musik nemmest for os at relatere til. Uanset hvilket sprog der bliver sunget på, siger Carsten Holm og uddyber.

- I den danske musik er der en overenstemmelse mellem samfund, lyrik og musik, der ligger implicit i opfattelsen, af de toner vi hører. Den stemning vil jeg gerne være med til at dele med P4’s lyttere, som jeg i øvrigt glæder mig vildt meget til at lære at kende, siger Carsten Holm.

Lars Daneskov, der er redaktør for P4, håber, at det nye program kommer til at give lytterne en masse nye og anderledes musik oplevelser.

- Som landets største radiokanal vil vi gerne være med til at præsentere lytterne for noget af al den fantastiske og enormt forskellige musik, som bliver lavet i det her land. Noget vil lytterne kende i forvejen, men rigtig meget vil de måske opleve for første gang i Toner. Det er det, Toner skal kunne. Give en ugentlig krammer til dansk musik, siger Lars Daneskov.

Med det nye program kommer søndagens sendeplan på P4 fra og med den 5. januar til at se således ud:

Kl. 10-12: Badabing

Kl. 12-14: Hit med historien

Kl. 14-16: Musikquizzen

Kl. 16-18: Toner