Danske artister skaber en lind strøm af nye kærlighedssange

Fredag lyder startskuddet til den nye podcastserie ’Elsker dig for evigt’, hvor 12 danske musikere skriver kærlighedssange og lader lytterne følge med på klos hold. Det hele ender med en kærlighedskoncert.

'Elsker Dig For Evigt' er en ny, stor podcastserie fra DR. (Foto: Grafik: DR © Type 2)

Den 1. december er ikke kun startskuddet på julen. I år markerer datoen også begyndelsen på en ny, stor podcastsatsning i DR.

12 danske sangskrivere – blandt andre Peter Sommer, Alberte, Sys Bjerre, Jonas Petersen, Katinka, Bisse, Niels Skousen, Elisabeth, Michael Møller og Aksglæde – har indvilget i at skrive nye kærlighedssange, mens de bliver fulgt på klos hold gennem hele forløbet, hvor de kæmper med at knække koden til den perfekte musikalske hyldest til kærligheden.

Og selv om man måske skulle tro, at det er det letteste i verden at skrive en sang om kærligheden, viser det sig langt at være tilfældet. Til gengæld er resultaterne ”svimlende gode”, som DRs podcastredaktør Rasmus Bjerre udtrykker det.

”Vi kan dårligt nok være i os selv af stolthed over dette projekt, og vi glæder os som små børn til at sende det ud til lytterne, som vi håber kan varme sig ved strømmen af vidunderlige kærlighedssange her i den kolde tid,” siger han.

Serien kommer med nye episoder hver fredag klokken 10.00 – fra den 1. december til den 14. februar, hvor i hvert fald nogle gør et stort nummer ud af at holde valentinsdag.

Kulminerer med kærlighedskoncert

Netop den 14. februar kulminerer ’Elsker Dig For Evigt’ med en kærlighedskoncert i DR Koncerthuset. Her vil nogle af de medvirkende i serien fremføre deres sange – akkompagneret af musikere fra DRs ensembler, DR Pigekoret og et husorkester i Koncertsalen, der til lejligheden er udsmykket i kærlighedens navn.

Solisterne vil også byde på coverversioner af nogle af de allerstørste kærlighedssange i verden og nogle af de sange, som de i podcastserien fortæller om har haft størst betydning for deres liv og musik.

Billetsalget til ’Elsker Dig For Evigt’ begynder på dr.dk/koncerthuset fredag den 1. december klokken 10.00, og skulle man ikke selv kunne komme den 14. februar er der udsigt til, at koncerten bliver transmitteret direkte på DR3 og på P6 Beat fra klokken 20.00-21.30.

Podcastserien ’Elsker Dig For Evigt’ kan høres fra 1. december på dr.dk/elskerdigforevigt, i DRs radioapp og i iTunes.