Danske deltagere er klar til årets Eurovision Kor Grand Prix

Lørdag den 3. august sender DR1 direkte fra Eurovision Kor Grand Prix, der igen i år har dansk deltagelse.

  • DR's Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm og DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber er kommentatorer, når Eurovision Kor Grand Prix holdes for anden gang. (Foto: Claus Brondbjerg Erichsen © Type 2)
  • Det aarhusianske kor Vocal Line skal repræsentere Danmark ved det kommende Eurovision Kor Grand Prix. (© PR-foto)
1 / 2

Der er danske stemmer i forsamlingen, når den internationale sangkonkurrence Eurovision Kor Grand Prix løber af stablen lørdag den 3. august klokken 20.30 på DR1.

Det aarhusianske kor Vocal Line repræsenterer Danmark ved korkonkurrencen, der i år holdes i Göteborg i Sverige. Og korleder Jens Uhre Johansen glæder sig over muligheden.

- Vi er stolte over at være udpeget. Det er en stor ære at få lov til at repræsentere Danmark, men også skræmmende. Vi vil gøre det godt som overhovedet muligt, siger han.

Eurovision Kor Grand Prix minder på mange måder om det Eurovision, de fleste danskere kender. De mest markante forskelle er dog, at solisterne og grupperne er byttet ud med kor, og så er det en jury, der finder aftenens vinder.

10 europæiske amatørkor

Deltagerne i årets konkurrence er alle amatørkor og kommer fra henholdsvis Belgien, Danmark, Tyskland, Letland, Norge, Skotland, Slovenien, Sverige, Schweiz og Wales.

De 10 kor får fire minutter hver til at optræde, hvorefter juryen udpeger tre, som går videre til finalerunden. Her får de hver tre minutter, inden vinderen kåres.

Det hele orkestreres af britiske BBC’s Petroc Trelawny og svenske SVT’s Ella Petterson. Juryen udgøres af den svenske Katarina Henryson, som var med til at starte a capella-gruppen The Real Group, den britiske komponist, dirigent og producer John Rutter og den amerikanske producer Deke Sharon.

Kommentatorduo med musik i blodet

Hele showet sendes i år på DR1 og kommenteres af to store kanoner indenfor henholdsvis Grand Prix og kor. Ole Tøpholm og Phillip Faber.

Ole Tøpholm kommer med en nærmest livslang interesse for Melodi Grand Prix og ni års erfaring som kommentator på 'Eurovision Song Contest' på DR1. Omvendt har dirigent og komponist Phillip Faber mange års erfaring med ikke mindst korsang, og siden 2013 har han været chefdirigent for DR Pigekoret.

Producent i DR Søren Therkelsen glæder sig til konkurrencen, som, han mener, kan bringe danskerne sammen.

- Vi vil i DR gerne samle danskerne om musikken. Musik kan være med til at samle folk og skabe glæde. Interessen for fællessang og herunder korsang er heldigvis stigende i Danmark. Med Europæisk Kor Grand Prix og det konkurrenceelement, som showet indeholder, håber vi, at det kan samle danskerne om at heppe på Vocal Line, siger han.

Det er anden gang i historien, at konkurrencen, der populært sagt er Melodi Grand Prix for kor, finder sted. Første gang var i 2017, hvor DR sendte live på DR K, og også dengang var Danmark repræsenteret. Akademisk Kor Århus stod for de danske stemmer i Riga i sangkonkurrencen, der finder sted hvert andet år.

Eurovision Kor Grand Prix bliver sendt lørdag den 3. august klokken 20.30 på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter