De 20 kandidater er udvalgt til Carl Nielsen-konkurrence

20 unge talentfulde ensembler dyster om æren, priserne og fremtidige koncerter i Carl Nielsen International Chamber Music Competition, der holdes i DR, Diamanten og på Konservatoriet til oktober.

Quatour Arod vandt Carl Nielsen International Chamber Music Competition i 2015. Til oktober bliver årets konkurrence holdt. (Foto: Søren Krabbe.)

Der bliver kamp til stregen i DR, Diamanten og på Konservatoriet, når 20 unge talentfulde ensembler dyster om æren, priserne og fremtidige koncerter i Carl Nielsen International Chamber Music Competition til oktober.

Ansøgerfeltet er fordoblet til dette års konkurrence, og unge ensembler fra hele verden har tilmeldt sig. Præjuryen har nu udvalgt de 10 strygekvartetter og 10 blæserkvintetter, der får chancen for at dyste på de tre scener i DR Koncerthuset, Diamanten og Konservatoriets Koncertsal til oktober. Alle runder livestreames, og DR P2 sender live og reportager fra alle dage.

Unikt samarbejde mellem tre store kulturinstitutioner

Konkurrencen løber af stablen fra 15. – 19. oktober 2019 og er blevet til i samarbejde mellem DR, Det Kgl. Bibliotek og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Carl Nielsen Kammermusikkonkurrencen er specielt for strygekvartet og blæserkvintet og blev etableret i 2015, for at sætte fokus på Carl Nielsens fantastiske kammermusikværker, ved at lade de bedste, unge ensembler fra hele verden spille dem. Det var den succesfulde, franske Quatuor Arod, der vandt strygekvartet-kategorien og den sprudlende, danske Carl Nielsen- Kvintetten, der vandt blæserkvintetkategorien i 2015. Konkurrencen holdes nu for anden gang.

Priser og jury

Konkurrencen har to forskellige kategorier og derfor også to juryer. De består hver af fem prominente, internationale instrumentalister med stor erfaring på strygekvartet- og blæserkvintetområdet. Formænd for juryerne er Günter Pichler (strygekvartet) og Bjørn Carl Nielsen (blæserkvintet).

Førsteprisen i hver kategori er 15.000 euro.

Se mere om de udvalgte ensembler, jury, priser, repertoire m.m. på https://carlnielseninternational.dk/

Strygekvartetter 2019

Balourdet String Quartet – Houston

Gyldfeldt Quartett – Leipzig

Kleio Quartet - London

Lorne String Quartet – Montreal

NOVO Quartet – København

Quatuor Elmire - Paris

Quatuor Mona – Paris

Selini Quartet – Wien

Simply Quartet – Wien

The Julius Quartet – Dallas

Blæserkvintetter 2019

Auris Ensemble – Wien

Barialro Quintet – Basel

Dandelion Quintett - München

Ensemble Ouranos – Paris

Pacific Quintet - Berlin

Quinteto O'Globo - Madrid

Quintette Promenade – Toulouse

qunst.quintett – Tyskland

Valborg Quintet – Stockholm

V Coloris – København

Facebook
Twitter