De blev mest spillet på P3 i 2010

Fallulah, Vinnie Who og Selvmord var de mest spillede danske navne på P3 sidste år, viser en optælling forud for P3 Guld på fredag.

Lige nu kan sangerinden Fallulah høres hver søndag i DRs nye dramaserie ’Lykke’, som hun har lavet titelmelodien til.  Men det er så absolut ikke det eneste, DRs brugere har hørt til den dansk-rumænske sangerinde på det seneste. Faktisk var hendes nummer ’Bridges’ det mest spillede danske nummer på P3 sidste år.

Det viser en optælling, som DR har lavet, umiddelbart før P3 på fredag for 10. gang hylder det seneste års danske musikhøst ved uddelingen af P3 Guld i Koncerthuset i DR Byen.

Det næstmest spillede danske navn var Vinnie Who, der har navnet Niels Bagge stående på cpr-nummer-beviset. Hans nummer ’What You Got Is Mine’ var det næstmest spillede danske nummer på P3, og som den eneste danske kunstner har han to numre på P3’s danske top 10. Nummeret ’Remedy’ er nemlig nummer seks på listen.

Listen over de mest spillede danske numre på P3 i 2010 ser sådan ud:

1.       Fallulah med ’Bridges’ 2.       Vinnie Who med ’What You Got Is Mine’ 3.       Selvmord med ‘OK’ 4.       Kashmir med ‘Still Boy’ 5.       The Floor Is Made of Lava med ‘All Outta Love’ 6.       Vinnie Who med ‘Remedy’ 7.       Alphabeat med ‘DJ’ 8.       Mads Langer med ‘You’re Not Alone’ 9.       Dúné med ‘Heiress of Valentina (Princess)' 10.   The William Blakes med ‘Caves And Light’

“Musikåret 2010 bød på rigtig mange danske debutanter, og det må man sige, at listen også pænt afspejler. Samtidig bød året på mange kvindelige solister, hvad man også kan se ud af årets nomineringer til P3 Prisen, hvor tre ud af fem nominerede i år er af hunkøn,” siger P3’s musikchef Lars Trillingsgaard.

De kæmper om den store pris

De fem, der har chancen for at få P3 Prisen og de 100.000 kroner, der følger med, er Lucy Love, Fallulah, Oh Land, Vinnie Who og The Floor Is Made of Lava.

Både Fallulah, Vinnie Who og The Floor Is Made of Lava fra P3-top 10-listen er på scenen ved P3 Guld på fredag, og det samme er navne som Agnes Obel, De Eneste To, Veto, Lucy Love, Søren Huss og Volbeat.

P3 Guld bliver sendt direkte på DR2 og P3 fredag klokken 21.00 - med genudsendelse på DR2 lørdag klokken 22.55 og på DR1 søndag klokken 17.00.

Facebook
Twitter