(Foto: Christian Mailand)

De første 55.000 børn har fået en ultra:bit-boks

På billederne her får eleverne i 4. klasserne på Blenstrup Skole i Nordjylland deres bokse. Dermed kan de - og mange tusinde andre elever - nu komme i gang med at være kreative skabere med teknologi.

To tredjedele af landets skole har tilmeldt sig DR’s projekt ultra:bit, og i disse dage modtager 55.000 elever i landets 4. klasser deres helt egen BBC-micro:bit. Gennem den næste tid skal de lære at kode med den og dermed blive en del af ”Årgang ultra:bit’.

Uddelingen af micro:bits foregår i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler (CFU), som har delt DR’s ultra:bit-klassesæt ud til skoler i hele landet de sidste par uger. Dermed kan eleverne komme i gang med at være kreative skabere med teknologi og ikke blot forbrugere af den.

Projekt ultra:bit er et DR-initiativ, der med støtte fra Industriens Fond, vil sætte kodning og kreativitet på dagsordenen de næste tre år.

I løbet af efteråret i år vil DR Ultra sætte fokus på kodning ved at inddrage micro:bits i en række af deres kendte børneprogrammer. Derudover laver DR Skole undervisningsmateriale, som allerede nu kan tilgås via dr.dk/skole.

Lærerne tilbydes desuden kompetenceudvikling med CFU’s rejsende task force, og i løbet af september og oktober vil 10.000 elever fra hele landet lære at kode med DR-vært Sofie Østergaard på ultra:bit KreaKodeCamps i et stort læringsevent fokuseret på kodning, kreativitet og konkurrencer.

Læs mere om hele projektet her

 • I disse dage modtager omkring 55.000 4. klasse-elever boksene, og på Blenstrup Skole ser de ud til at vække jubel. (Foto: Christian Mailand)
  1 / 5
 • Det er to ud af tre 4. klasser i Danmark, der har sagt ja til at være med. (Foto: Christian Mailand)
  2 / 5
 • Gennem den næste tid skal de lære at kode med den og dermed blive en del af ”Årgang ultra:bit’. (Foto: Christian Mailand)
  3 / 5
 • I løbet af efteråret i år vil DR Ultra sætte fokus på kodning ved at inddrage micro:bits i en række af deres kendte børneprogrammer. (Foto: Christian Mailand)
  4 / 5
 • Her er eleverne på Blenstrup Skole godt i gang. DR Skole har lavet undervisningsmateriale, som allerede nu kan tilgås via dr.dk/skole. (Foto: Christian Mailand)
  5 / 5