De nominerede til P8 Jazz-prisen er klar

P8 Jazz-prisen bliver uddelt for femte gang, når den danske jazzverden fejrer musikåret ved Danish Music Awards Jazz den 4. december.

Stemning og musik fra sidste års Danish Music Awards Jazz. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

For femte år i træk uddeler P8 Jazz sin egen pris til Danish Music Awards Jazz, der finder sted mandag den 4. december på Bremen Teater i København.

P8 Jazz-prisen bliver givet til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. Det er en ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø, der vil være samlet under samme tag denne decemberaften.

Med udgangspunkt i P8 Jazz-lytternes ildsjæls-indstillinger har P8 Jazz-redaktionen valgt et felt på fem nominerede.

De nominerede er:

Tove Enevoldsen - som arrangør af jazzkoncerter igennem 50 år og spillestedsleder i foreningen Paradise Jazz i København.

Tue Lund-Christensen - som entreprenant jazzkoncertarrangør på Røde Rosas Kaffebar og Balders Plads i København.

Tore Mortensen - som daglig leder og medstifter af det kulturarvsbevarende Center for Dansk Jazzhistorie i Aalborg.

Karsten Bech - som formand for Jazz6000 og arbejdet med at udbrede jazzen i Trekantområdet.

Unge frivillige fra JazzHouse Pitstop - som drivkraften for jazzarrangementer og fællesskab på spillestedet i Kolding.

Vinderen offentliggøres fra scenen i Bremen Teater den 4. december, hvor lytterne på P8 Jazz også får rig mulighed for at følge med. Kanalen varmer op fra klokken 19.03 og sender derefter direkte fra Danish Music Awards Jazz hele aftenen.

Sidste års modtager af P8 Jazz-prisen var ildsjæl og trommeslager Kresten Osgood. Han fik den for arbejdet med Mandagsklubben, Musketerfestivalen og Jyderup Accordeon Træf.