De optrædende og nominerede er klar til P3 Guld 2016

Fredag 21. oktober klokken 21.00 blænder DR3 op for P3 Guld 2016 - live fra DR Koncerthuset. Billetter til efterfesten bliver nu også sat til salg.

Alex Vargas har stor succes for øjeblikket, og nu er han også nomineret til den største pris ved P3 Guld 2016 - P3 Prisen. (Foto: Dr © DR (type 1))

Fredag blev det sidste navn blandt de nominerede i P3 Lytterhittet fundet i P3’s nye eftermiddagsprogram – P3’s Museum for Kunst – og dermed er alle de optrædende og de nominerede på plads. P3 Guld 2016 byder således efteråret velkommen med et brag af et show, når DR Koncerthuset fredag den 21. oktober klokken 21.00 vil sprudle af lækkert musik, talent og de bedste navne på den danske musikscene lige nu.

Imponerende line-up

I løbet af de sidste par uger er flere af de navne, som skal optræde i DR Koncerthuset drypvist blevet "breaket" på P3, dr.dk og på de sociale medier - og i dag er det samlede line-up klar: Burhan G, Chinah, Karl William, Alex Vargas, Liss og Phlake er blandt de navne, der i år udgør det flotte line-up til P3 Guld.

Nomineringer der peger fremad

De nominerede til priserne ved P3 Guld 2016, er også drypvist blevet "breaket" i P3-programmerne 'Go’ Morgen P3', 'Lågsus' og 'P3’s Museum for Kunst'. Præcis som de foregående år forsøger P3 Guld sig med et kig i krystalkuglen. Alex Vargas, Liss, Phlake og Karl William udgør dette års nominerede til P3 Gulds fornemste pris - P3 Prisen.

P3 Talentet er et forventningsfuldt skub til dem, der meget vel kan give os næste års kæmpehit. Eller som viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere. I år er Lord Siva, Chinah, Anya og Benal blandt P3's bud på kunstnere, der i fremtiden vil levere lydsporet til danskernes hverdag.

P3 Lytterhittet – lytterne vælger de nominerede

De nominerede i den sidste kategori - P3 Lytterhittet – er i denne uge blevet bestemt af P3’s lyttere, der har haft mulighed for at vælge mellem numre, der har været højt placerede på dette års spillelister på P3. De startede som otte nominerede i semifinalen, og der er plads til fire i finalen.

'P3’s Museum for Kunst' har hele ugen afholdt battles mellem to kunstnere, og lytterne har i løbet af ugen sendt ’7 Years’ Af Lukas Graham, ’Shackled Up’ af Alex Vargas og 'For Evigt' af Volbeat i finalen. Klokken cirka 17.50 fredag blev det sidste battle holdt mellem Gilli med ’Tidligt Op’ og MØ med ’Final Song’. Her gik MØ videre, og herefter er det samlede felt til P3 Lytterhittet også endeligt på plads.

Billetter til efterfesten sættes til salg

Alle billetter til P3 Guld 2016 blev revet væk på under 20 minutter – men heldigvis er løbet ikke helt kørt endnu. Nu er der nemlig godt nyt for alle dem, der ikke nåede at få en billet. Fra på mandag den 17. oktober klokken 8.00, kan man købe billetter til årets brag af en efterfest til P3 Guld 2016, der byder på livemusik og dj’s sammen med VIP’s fra P3 Guld. Billetterne sættes til salg på drkoncerthuset.dk

To værter i topform

Det bliver Nicholas Kawamura og Joakim Ingversen, der er årets værter, når P3 Guld fredag den 21. oktober løber af stablen for 15. gang i DR Koncerthuset. Dermed kan publikum og seere glæde sig til et show, der med garanti bliver holdt i den helt særlige P3-ånd, det vil sige musikalsk, skævt, sjovt, uforudsigeligt og underholdende:

"Jeg glæder mig helt sindssygt til P3 Guld! Det er en kæmpe ære at få lov til at præsentere så mange dygtige kunstnere på én aften. At jeg får lov til at gøre det sammen med Nicholas gør det bare endnu federe. Det eneste, der er lidt irriterende ved ham, er, at lige meget, hvad han tager på, så er han så pisse flot!" siger Joakim Ingversen med et glimt i øjet.

P3 Guld – en vitaminindsprøjtning til stjerner i svøb

Gennem alle årene har P3 Guld haft et særligt fokus på de spirende stjerner i dansk musikliv, og har gennem tiden været karrierekatalysator for et væld af musikalske mastodonter - lige fra Tina Dickow til MØ og fra Saybia til Mew.

Sidste år vandt duoen Ukendt Kunstner P3 Prisen på 100.000 kroner, og derefter var det for alvor slut med at være ukendt for Ukendt Kunstner. Ukendt Kunstner består af rapperen Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, der i fællesskab blandt andet har markeret sig med singlerne 'København' og 'Neonlys':

"P3 Guld handler om at hylde musikken, frem for at holde lange takketaler. På den måde er P3 Prisen den ypperste pris man kan vinde, og derfor er det fedt, at der var nogen, der syntes, vi skulle have den. Vi snakkede meget om, hvad vi skulle bruge de 100.000 kr. på. Vi overvejede at gå på kasino og spille dem alle sammen på rød. Det blev aldrig til noget. I stedet har vi brugt pengene på rejser, musikalske interesser og vedligeholdelse af livet," siger Hans Philip fra Ukendt Kunstner.

P3 Guld 2016 – Fredag den 21. oktober klokken 21.00 på DR3

Billetter til efterfesten til P3 Guld 2016 sælges på drkoncerthuset.dk fra mandag 17. oktober

De nominerede til P3 Guld 2016 er:

  • P3 Prisen: Alex Vargas Liss Phlake Karl William

  • P3 Talentet: Lord Siva Chinah Anya Benal

  • P3 Lytterhittet: Alex Vargas: Shackled Up Volbeat: For Evigt Lukas Graham: 7 Years MØ: Final Song

Facebook
Twitter