De skal være værter for MGP 2016

Når børnene overtager scenen i Horsens den 20. februar bliver det Sofie Østergaard og Joakim Ingversen, der skal lede finalisterne og seerne sikkert gennem den store aften.

Sofie Østergaard og Joakim Ingversen er værter for MGP 2016 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Når børnene overtager scenen i Horsens den 20. februar klokken 20.00, bliver det to dedikerede værter, der skal lede finalisterne og seerne sikkert gennem den store aften. Det er nemlig Sofie Østergaard og Joakim Ingversen, der skal være værter for MGP 2016.

Horsens er netop nu ved at gøre klar til to store musikalske begivenheder. Så snart vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2016 er fundet den 13. februar overtager børnene byen, scenen og ikke mindst musikken, når MGP løber over skærmen. Showets værter Sofie og Joakim er kendt af de fleste børn fra DR Ramasjang og DR Ultra, hvor de begge har stået i spidsen for en række af DRs større satsninger for børn gennem de seneste år.

Koreograf, danser og vært

Sofie Østergaard har været tæt tilknyttet MGP de sidste mange år. Her har hun stået for koreografien til både fællessangen og de enkelte finalisters optræden. Det vil sige, at Sofie siden 2011 har lært alle MGP-børnene at bevæge sig på scenen, så sangen bliver båret helt ud i salen og hjem i stuerne.

"Jeg har lagt masser af hjerteblod i MGP de sidste mange år. Det giver et kæmpe energiboost at følge børnenes udvikling fra mit første møde med dem, til de står på scenen og giver den gas på showaftenen. Jeg hjælper stadig finalisterne med koreografien, men at jeg så også har fået lov til at være vært og opleve MGP fra en helt ny vinkel bliver noget helt særligt," siger Sofie, der glæder sig til at stå på scenen med Joakim og alle børnene.

MGP-festen er i gang

Joakim Ingversen har også MGP godt inde under huden, da han var reporter i finalisternes greenroom i 2014 og medvært for MGP i 2015. Ellers har han blandt mange andre tiltag stået i spidsen for en række programmer på DR Ultra som ’Ultra Galla’, 'Ultralyd', 'Drengerøv', 'Hollywoods vildeste dyr' og ’Ultra Huset’ og ser frem til igen at skulle stå på scenen ved MGP.

"Sofie og jeg er i fuld gang med at forberede os som værter på showet, så for os er MGP-festen allerede i gang. Det er hemmeligt, hvad der kommer til at ske på aftenen, men jeg garanterer for både musikalske gæster, gakkede jokes, og nervepirrende øjeblikke. Og måske bliver der også tid til at teste et par enkelte dansemoves hjemme i stuerne til børnenes musik, som det hele jo handler om," siger Joakim Ingversen.

MGP understøtter børnenes musikalske udvikling og er et samarbejde mellem DR og KODA. Det var den dengang 9-årige Flora Ofelia, der vandt sidste års MGP. Hvem der vinder den 16. udgave af MGP bliver afsløret, når kulminationen på børnenes intense forberedelser sker på DR1 den 20. februar fra klokken 20.00. Se mere på dr.dk/mgp

Facebook
Twitter