’Den Anden Verden’ er en fortælling om teenageårenes prøvelser

DRs nye julekalender fortæller med hjælp fra Brødrene Grimms eventyr og en nytænkt prinsessekjole en historie om overgangen fra barn til voksen.

  • I Brødrene Grimms univers skal eventyrets hovedperson gennemgå en forvandling fra barn til voksen ved at overvinde forhindringer på sin vej. I julekalenderen ’Den Anden Verden’ kommer tvillingesøstrene Anna og Sara ud på samme rejse. (Foto: Per Arnesen)
  • Tvillingerne bor sammen med deres mor, som driver et teater. Mens Sara er ved at vokse fra sin mors børnevenlige forestillinger, prøver Anna nye muligheder på scenen. (Foto: Per Arnesen)
1 / 2

Julekalenderen ’Den Anden Verden’ er færdig og klar til at ramme skærmen den 1. december. Seerne kan glæde sig til at møde en ond dronning, syv små dværge og en flot prins. For ’Den Anden Verden’ foregår delvist i et magisk univers af Brødrene Grimms eventyr, der handler om at frigøre sig fra barndommen.

”Julekalenderen fokuserer på det, der er kernen i Brødrene Grimms fortællinger – nemlig den universelle fortælling om det at blive voksen. Om at være ung og modig og turde tage de første skridt ud i en ny og fascinerende verden,” siger Andreas Hjortdal, der er producent på ’Den Anden Verden’.

En historie om frigørelse

I julekalenderen er teenagerne og tvillingesøstrene Anna og Sara ved at tage deres første skridt ind i de voksnes verden. Sara oplever sin første forelskelse og frigør sig efterhånden fra sin mor, mens Anna bekæmper sin sceneskræk og gennemgår en personlig udvikling.

Samtidig har Sara fundet ud af, at hun kan komme i kontakt med den dramatiske og farlige verden fra Brødrene Grimms eventyr. Hun vender ofte tilbage, fordi hun er draget af det forunderlige univers og ikke mindst en smuk prins.

Både i den virkelige verden og i eventyrverdenen går søstrene gennem prøvelser og overvinder udfordringer for til sidst at blive mere modne. Julekalenderen fortæller på den måde ligesom folkeeventyrerne en historie om overgangen fra barn til voksen.

Fortællende prinsessekjole

Overgangstemaet er gennemgående i julekalenderen. Selv Sarahs kjole fortæller historien om hendes rejse fra barn til voksen.

”Idéen med kjolen er, at den symboliserer Saras udviklingsproces i de 24 afsnit fra ung pige til moden pige,” siger Anja Vang Kragh, der er kostumedesigner på ’Den Anden Verden’.

Hver gang Sara er i eventyrverdenen, har hun den samme kjole på. I begyndelsen er det en ”ungpigekjole”, senere bliver den gammel og slidt, og til sidst bliver den sofistikeret og moden, ligesom hende selv.

Julekalenderen 'Den Anden Verden' vil blive vist hver aften fra 1.-24. december klokken 19.30 på DR1. I Ultra app'en og på dr.tv fra klokken 6.00 om morgenen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk