Den virkelige Melodi Grand Prix-fest er i radioen

Det er første gang, det danske Melodi Grand Prix bliver transmitteret med kommentatorer i radioen, når P4 næste lørdag er med til grand prix-fest i Horsens.

  • Vært René Sabro: ”Hvis man tuner ind på P4, lover jeg, at der nok skal komme rigelige mængder konfetti i æteren.” (Foto: Agnete Schlichtkrull.)
  • Anders Bisgaard skal sammen med René Sabro kommentere aftenens begivenheder til Melodi Grand Prix 2016, mens Mads Raagaard sender reportager fra salen. (Foto: Agnete Schlichtkrull.)
1 / 3

P4 sender for første gang nogensinde live fra det danske Melodi Grand Prix med egne kommentatorer, når festlighederne løber af stablen i Horsens lørdag den 13. februar.

Det danske Melodi Grand Prix er blevet sendt i fjernsynet siden 1957, men det er første gang, at man har valgt at lave en specialsending i radioen, hvor lytterne bliver guidet gennem showet af radioværter. Lars Daneskov, der er redaktør på P4 glæder sig over at kunne give lytterne en anderledes oplevelse med den traditionsrige begivenhed.

”Melodi Grand Prix er en af årets store folkefester, og den vil vi selvfølgelig gerne fejre også på P4. Derfor rydder vi vores normale lørdag aften og er klar med både interviews, reportager og masser af grand prix-stemning.”

René Sabro, der er vært på P4 og skal kommentere showet i radioen, er enig i.

”Det er en musikkonkurrence, og musik er en stor del af P4, derfor giver det virkelig god mening at have et musikshow i radioen.”

Desuden synes han, at det er vigtigt, at alle kan være med til Melodi Grand Prix-fest, selvom de ikke har mulighed for at være ved et tv, hvis de for eksempel er på arbejde, sidder i bilen eller har gæster.

Et erfarent hold

Festen på P4 starter allerede klokken 18, hvor reporter Mads Raagaard varmer op til Melodi Grand Prix i ’P4 Aften’, hvor han løbende vil sende reportager fra Forum i Horsens. Og fra klokken 20 til 22 bliver hele ’Melodi Grand Prix’ transmitteret live, mens Anders Bisgaard og René Sabro kommenterer.

Og det er et erfarent Grand Prix-hold fra P4 Sjælland, der står for opgaven. Mads Raagaard og Anders Bisgaard har dækket en række danske og europæiske Melodi Grand Prix’er for P4, og René Sabro supplerede dem ved den europæiske finale i København i 2014.

Det var første gang et Melodi Grand Prix blev kommenteret på P4. Og værtsparet har siden arbejdet på at kunne sende fra det danske Melodi Grand Prix. Det er lykkedes i år, og René Sabro håber, at de får lige så positive tilbagemeldinger, som da de sendte ved det europæiske Melodi Grand Prix.

”Der var folk, der efterfølgende fortalte os, at de havde slukket for tv’et, fordi det jo var i radioen, den virkelige fest var,” siger han.

Konfetti i æteren

Den del af Melodi Grand Prix, der foregår på scenen, er især rettet mod at skulle sendes i fjernsynet, derfor transmitterer radioværterne kun de dele af showet, der giver mening at have med i radioen, som når kunstnerne optræder.

Resten af tiden sender de noget andet end det, der bliver vist i fjernsynet. Vi bliver blandt andet hevet med ind i grand prix-stemningen, når reporteren Mads Raagaard går rundt mellem publikum, og så skal værterne tale med superfans og en familie, de følger gennem aftenen.

”Vi kommer til at sidde midt i salen. Modsat TV-værterne der står på scenen, så er vi midt i festen og jubler med publikum,” siger René Sabro.

Men det betyder ikke, at radio ikke har en berettigelse. ’Melodi Grand Prix’ er nemlig langt mere end det, der foregår på scenen forklarer René Sabro.

”Radio er skide godt til at lave stemning på en måde, der slet ikke er mulig på TV. Så jeg tror afgjort, der kommer mere feststemning i højtalerne end på skærmene,” siger han.

For selvom ’Melodi Grand Prix’ er ekstremt visuelt med store sceneshows og fantastiske dragter, mener René Sabro ikke, der går noget af oplevelsen ved at tænde for radioen i stedet for TV’et.

”Radio er det mest billedskabende medie vi har, fordi det får folk til selv at danne billeder, når vi sætter ord på. Hvis man tuner ind på P4, lover jeg, at der nok skal komme rigelige mængder konfetti i æteren.”

Facebook
Twitter