’Der er bare et helt særligt DNA i DR’

DR har elever og praktikanter inden for mange faggrupper. Én af dem er praktikant i DR Kostume og Sminke, Amalie Bendixen, der samtidig er DR's eneste beklædningsdesigner.

Amalie Bendixen er med til at klæde DR’s værter og dramaskuespillere på til optagelser. (Foto: Mathilde Thuesen)

Har Kåre Quist jakkesæt på, når han møder ind på arbejde? Render Lars Mikkelsen rundt i præstekjole i sin fritid? For det meste vil svaret være ’nej’. Det tøj, du ser værter og skuespillere i på skærmen, kommer nemlig fra et helt specielt sted i DR – nemlig kostumeafdelingen, DR Kostume og Sminke.

Én af dem, der med til at klæde DR på - bogstavelig talt – er Amalie Bendixen. Hun har siden marts været stylist- og kostumier-praktikant i DR Byen i København og har allerede mærket det specielle ved at arbejde i det store mediehus.

- Der er bare et helt særligt DNA i DR. Vi er grundige på en god måde. Man kan godt mærke, at folk virkelig brænder for deres arbejde, og de har finpudset processerne. Det er enormt spændende at komme ind til som ny, siger hun.

Selvom hun er praktikant, er Amalie Bendixen faktisk den eneste beklædningsdesigner i DR. De andre i afdelingen er stylister, skræddere, og så er der en enkelt butiksuddannet og en med en lang uddannelse i design- og kunsthistorie.

Skjorter og havfruehaler

Den unge designers arbejde er delt på i to. Nogle opgaver drejer sig om aktualitetsprogrammer, der ringer ned og skal bruge en skjorte til TV-Avisen eller skal have renset en kjole. Andre handler om de større produktioner, hvor DR Kostume og Sminke køber og laver kostumer, som bruges til kostumeprøver. Her kan skuespillere og værter prøve tøjet og vælge deres favorit.

- På min første arbejdsdag skulle jeg sammen med en kollega købe ind til den nye sæson af ’Kender du typen?’. Det var vildt fedt at være med til at finde værternes garderobe til programmet, siger Amalie Bendixen.

Der findes dog også lidt mere kuriøse opgaver.

- Forleden var der nogen, der ringede og skulle bruge en havfruehale. Så sådan noget laver vi også, siger Amalie Bendixen, der også indrømmer, at der efterhånden hænger en del tøj i alverdens afskygninger i DR Byen.

- Vi smider stort set aldrig noget ud. Kun hvis det virkelig ikke kan reddes mere. Vi kan lappe den samme skjorte ti gange, og selvom den kun hænger sammen i tre tråde, får vi den til at fungere.

Vil tilbage efter baby-pause

Selvom Amalie Bendixen egentlig er uddannet fra Designskolen i Kolding i 2015, er hun lige nu ansat som praktikant i DR Kostume og Sminke.

I 2017 fik Amalie Bendixen nemlig en hjernerystelse, og det betyder, at hun lige nu er på vej tilbage i stærkeste form. Efter et par tilbageslag lykkedes det hende at komme ind i en god rytme med hjælp fra DR og hendes tidligere chef, designer Morten Ussing. Og det var netop hendes tidligere chef, der tidligere i år satte praktikanten i forbindelse med DR.

I denne måned blev arbejdet dog sat på pause igen, da Amalie Bendixen gik på barsel. Men det betyder ikke, at DR-eventyret slutter her.

- Jeg vil gerne komme tilbage, når jeg har fået min baby og arbejde som kostumier og stylist. Jeg vil egentlig både gerne style værter, men også arbejde på de store drama- og historieserier. Begge dele trækker meget i mig. Så det, håber jeg, bliver muligt, siger hun.

Facebook
Twitter