Der gemmer sig en helt særlig historie bag årets P3 Guld-statuette: Få den i videoen her

P3 Guld-prisen har i årenes løb haft mange forskellige former. I år fik den en ny form, og undervejs var både en maler, en snedker og producere fra DR inde over. Få hele historien i videoen.

Vidste du, at alt guld på jorden er resultatet af meteoritnedslag for milliarder af år siden? Derfor var det oplagt, at årets nye P3 Guld-statuette skulle være formet som en meteor.

Prisen har i årenes løb haft mange forskellige former, men den, du måske så til prisuddelingen i sidste weekend, skal fremover være den faste form, så den bliver let genkendelig og et symbol på den ære, det er at vinde den.

Producer Casper Mandrup og Toke Lotz udviklede ideen og præsenterede den for maler Lisbet Clemmensen og snedker Mads Sannerud fra DR Scenografi.

Lisbet Clemmensen formede en række prototyper i ler, og da den helt rette form var fundet, scannede Mads Sannerud den og satte 3D-printeren i gang.

Siden er den blevet fyldt med sand, så den gik fra at veje cirka 300 gram til at få lidt mere tyngde med sine 1,5 kilo. Derefter er den blevet malet, så hver pris er et unikum, selvom de ligner hinanden.

Du kan se hele showet - og hvem der faktisk fik statuetterne - på DRTV her.

Som 'P3 Talentet' blev Lamin en af de første modtagere af den nye statuette. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)