Det bliver en nørdet jul

Store Nørderne Kåre og Emil Nielsen får deres egen julekalender på DR Ultra, og der bliver også holdt Nørd Julelab to dage i december i Taastrup.

  • Kåre og Emil arbejder blandt andet med et ægte grisehoved, når de den 7. december kysser tre ting under misteltenen. (Foto: Mads Svaneborg © Type 1)
  • Den 3. december prøver de to brødre at lave den sprødeste flæskesvær. Her er det Kåre, der bakser med ovnen. (Foto: Mads Svaneborg © Type 1)
  • Juleplatterne lever udsat, når Store Nørd lege juleplatte-baseball den 1. december. (Foto: Mads Svaneborg © Type 1)
1 / 3

Det er tit de samme ting, der bliver fisket frem fra kassen med julepynt år efter år, og det er også de samme ting, vi bager og gør, når kalender viser december.

Men i år vil de to Store Nørder, Kåre og Emil Nielsen, prøve at behandle julen i et andet og – synes de selv – meget sjovere perspektiv.

Der gemmer sig nemlig masser af videnskab i julen, og den vil de prøve at formidle på en ny måde – både hver dag klokken 19.20 på DR Ultra fra den 1. til den 24. december, og når de den 14. og 15. december for første gang er med til at holde ’Nørd Julelab’ på Teknologisk Institut i Taastrup.

I programmerne ’Jultra’ vil de hver dag på DR Ultra lave nye eksperimenter og bygge vilde – og julede – projekter. Ind imellem får de også besøg af nogle af de andre kendte ansigter fra DR Ultra, som er klar til at quizze og komme med mere eller mindre sandfærdige historier fra deres egen jul.

De to Nørder vil for eksempel rulle brunkager ud med damptromle, vælte brun sovs med en medisterhjelm, lave julelys af farvet ild, lege vaniljekranse-ringridning og bygge et roterende juletræ. Kåre og Emil skiftes også til udfordre hinanden i alverdens konkurrencer. Kan Kåre for eksempel lave pebernøddedej med fødderne, og hvem er for eksempel bedst til at bowle med frosne juleænder?

Prøv selv

Lørdag den 14. eller søndag den 15. december mellem klokken 10.00 og 17.00 får børn og voksne så selv mulighed for at komme med i ’Nørd Julelab’, når DR, Orange Innovation og Fablab TI på Teknologisk Institut holder arrangementet for første gang i Taastrup.

”Udover at børnene kan se Store Nørd tv, vil vi også gerne give dem mulighed for selv at prøve kræfter med teknik og naturvidenskab i virkeligheden. Vi har haft stor succes med sommerens Nørd Camp, og derfor skal vi selvfølgelig også have et Nørd Julelab,” forklarer projektleder Kasper Zederkof fra DR Salg.

Aktiviteterne på ’Nørd Julecamp’ er målrettede til børn mellem 9 og 13 år, og deltagerne kommer til at opfinde, eksperimentere og bygge. De får også mulighed for at lave nørdet julepynt og julegaver ved hjælp af for eksempel laserskæring og folieskæring. Alt sammen under ledelse af Store Nørderne, aktivitetslederne og eksperter på Fablab. Man kan læse mere om eventen på www.facebook.com/nordcamp.

Også på www.dr.dk/ultra er der masser af jul og indspark fra Nørderne. Her kan man i den kommende tid printe Kåre og Emil som kravlenisser og deltage i en stribe konkurrencer.

FacebookTwitter