Det Europæiske Melodi Grand Prix kommer på museum

Björn Ulvaeus fra ABBA har været med til at tage initiativ til udstilling i Stockholm, hvor man for første gang får mulighed for at dykke ned i flere hundrede timers Eurovision Song Contest-show.

ABBAs Björn Ulvaeus, th., har et helt særligt forhold til ESC - og har været med til at tilrettelægge særudstillingen i forbindelse med at musikfesten i år kommer til Stockholm. (Foto: Eagle Vision © Type 2)

Byder foråret eller sommeren på en tur til Stockholm, har du nu mulighed for på ABBA-museet i Stockholm at se resultatet af museets nye samarbejde med European Broadcasting Union, EBU, som DR også er en del af. Fra den 7. maj vil den interaktive særudstilling 'Good Evening Europe!' vise historien om sangkonkurrencen siden den spæde start for 60 år siden i 1956 - forbindelse med at Eurovision Song Contest (ESC) 2016 afvikles i byen.

Det er ABBAs Björn Ulvaeus, der sammen med lederen af ESC, Jon Ola Sand, har taget initiativ til udstillingen, hvor man for første gang får mulighed for at dykke ned i flere hundrede timers Eurovision Song Contest-show.

Optagelserne fra de mange år – fra den første vinder Lys Assia i 1956, Schweiz til sidste års Måns Zelmerlöw - er blevet digitaliseret og kan opleves i et særligt indrettet miljø, ligesom de besøgende kan teste deres ESC-viden i en interaktiv quiz. Og selvfølgelig vil der også være mulighed for at afprøve sine evner som sanger og beundre et udvalg af de kostumer, der har været med til at gøre konkurrencen til en helt særlig oplevelse.

Björn Ulvaeus siger: "Eurovision Song Contest har en helt særlig plads i mit hjerte. Det er en fornøjelse at kunne udstille den lange og i mange sammenhænge overrraskende historie bag verdens tv’s længstvarende musik-tv-show. Og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted end ABBA Museet i Stockholm".

Som en del af udstillingen vil der også være en særlig hyldes til de seks vindere, som Sverige har præsteret gennem tiderne: ABBA, Herreys, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen og Måns Zelmerlöw.

For dem, der ikke har mulighed for at smutte forbi Stockholm, er der mulighed for at se mere og dyrke ABBA-myten på www.pophouse.se