Det gode med det onde er tilbage: Nu har DR premiere på ’Riget Exodus’ af Lars von Trier

DR viser afslutningen på kultserie-klassikeren fra den 3. februar, men allerede inden da er der premiere på restaurerede udgaver af sæson 1 og 2 i denne uge.

Bodil Jørgensen spiller søvngængeren Karen i 'Riget Exodus'. (Foto: © Henrik Ohsten, Zentropa)

Nu er der sat en dato på, hvornår Lars von Triers serie ’Riget Exodus’ får premiere på DR. Det gør den på DRTV den 3. februar, og efterfølgende kan sidste sæson af klassikeren ses på DR1 hver søndag fra den 5. februar klokken 20.00.

Det var også DR, der viste fortællingen om det gode og det onde tilbage i 1994, og restaurerede udgaver af sæson 1 og 2 vil kunne ses på DRTV fra på fredag den 13. januar.

Med ’Riget Exodus’ fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 1990’erne. Stærkt påvirket af spøgelses-TV-serien ’Riget’ søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til ’Riget’ er begyndt at åbne sig på ny.

Bodil Jørgensen er søvngænger

Det er en perlerække af danske og svenske navne, der spiller med i ’Riget Exodus. Bodil Jørgensen spiller søvngængeren Karen, mens Lars Mikkelsen er den konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, hvis sekretær, Fru Svendsen, spilles af Birthe Neumann. Nikolaj Lie Kaas er indebrændt reservelæge, mens Nicolas Bro er portør, og ’Riget’s helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en til lejligheden specialfremstillet robot.

Ghita Nørby er tilbage i rollen som den tidligere narkoselæge Rigmor Mortensen, mens den tidligere reservelæge spilles af Birgitte Raaberg. Det svenske film-, tv- og teaterskuespiller Mikael Persbrandt har rollen som overlægen Helmer Jr. - søn af den notorisk dansk-hadende svenske overlæge, som Ernst-Hugo Järegård gjorde udødelig i 1990’erne.

Også navne som Henning Jensen, Peter Mygind, Søren Pilmark, Laura Christensen, Udo Kier, Jens Albinus, Asta August, Cyron Melville, Paul Hüttel med flere er på rollelisten.

Som i de tidligere sæsoner har Lars von Trier skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth har produceret for Zentropa Entertainments, mens Viaplay og DR er co-producenter.

’Riget Exodus’ havde verdenspremiere på Venedig International Film Festival den 1. september sidste år og havde derefter premiere på Viaplay den 9. oktober 2022, før den altså nu vises hos DR fra næste måned.

Mikael Persbrandt spiller overlæge Helmer Jr. (Foto: © Henrik Ohsten, Zentropa)