Det gode vejr forstyrrer tv-signalerne

De mange dage med højtryk har kunnet mærkes af en del med egen antenne. De oplever, tv-signalerne er meget dårlige eller forsvinder.

Det er kun folk med antenne på taget, der har problemer i sommervarmen. Her er det en solnedgang ved Hornbæk Strand. (Foto: Søren Jakobsen © Brugerbillede)

Det kan godt være, at de seneste ugers varme vejr ikke lægger op til et massivt tv-kiggeri. Men de, der vælger at sætte sig inden døre, har i visse tilfælde problemer med at få noget på skærmen.

En række mennesker med egen antenne – ikke mindst i hovedstadsområdet - oplever for tiden, at deres tv-signal er meget dårligt eller helt forsvinder, og det har blandt andet kastet flere klager af sig til tv-distributøren Boxer, Støjtjenesten og DRs Program- og Teknikservice.

Bøvlet med tv-signalerne er øjensynligt værst mellem klokken 20.30 og 23.00 om aftenen – eller når solen er på vej ned.

Problemet berører alene folk med antenne på taget, hvorimod folk med kabel-tv eller parabol ikke døjer med dårlige signaler.

”Men vi følger løbende udviklingen, og også hvad der sker, når der måtte komme et omslag i vejret,” forklarer Niels Sennicksen.

Han fortæller, at DR har undersøgt sagen, og ikke har kunnet finde nogle indikationer på, at der skulle være noget galt med senderne.

”Det er et problem, som kommer hver sommer, når vi har godt vejr med højtryk. Men i år har det bare varet længere, fordi vejret har været så godt. Højtrykket er medvirkende til, at signalet forsvinder op i luften i stedet for at komme frem til folks antenner,” forklarer Niels Sennicksen, der er specialkonsulent i DR Distribution.

Intet galt med senderne

Facebook
Twitter