Det kribler og krabler på DR Ramasjang

Ramasjang fejrer foråret med en uge fuld af kriblende og krablende oplevelser til alle naturglade børn i hele Danmark.

Sebastian og Silja er værter, når det kribler og krabler på Ramasjang i næste uge. (Foto: Rolf Torbøl Sørensen © Type 1)

Ramasjang fejrer foråret med en uge fuld af kriblende og krablende oplevelser til alle naturglade børn i hele Danmark.

Fra mandag den 5. maj myldrer det med edderkopper, regnorme og bænkebidere, når der er temauge om alle de små kryb og insekter, man kan finde i naturen lige nu.

Hver dag er der masser af programmer, spil, film og aktiviteter på hele Ramasjangs sendeflade - både på TV, web og app - og naturligvis ude i naturen.

Smådyr på land til vands og i luften

For eksempel tager Sebastian og Silja med Ramasjangbussen ud i landet for at udforske naturen, og alle børn kan være med, når de sender live fredag den 9. maj fra Dalby Mølle ved Kolding. I 'Vilde Venner' bygger de insekthoteller og spiser stegte bænkebidere, og i Krible Krable appen kan man allerede nu downloade helt nye spil, hvor man kan lege med snegle, mariehøns og mange andre smådyr.

-I Ramasjang elsker vi naturen, og det gør vores seere også. Derfor er vi utrolig glade for at kunne præsentere dem for en uge fuld af sjove, spændende og lærerige oplevelser med smådyr både på land, til vands og i luften, siger redaktør Ulla Hæstrup og fortæller, at temaugen fremover skal være en tilbagevendende årlig tradition, som skal være med til at skyde foråret i gang på Ramasjang.

Arrangementer rundt i hele landet

En del af programmerne i Krible Krable Ugen er blevet til i samarbejde med Naturvejlederforeningen, som i forbindelse med temaugen byder på masser Krible Krable-arrangementer rundt omkring i hele landet.

-Vi håber, at vi med temaugen kan inspirere en masse børn og deres forældre til at komme ud og undersøge og eksperimentere med naturen både i byerne og på landet, siger naturvejleder Rikke Laustsen.

Læs meget mere om programmerne og arrangementerne på Ramasjangs Krible Krable-site her.

FacebookTwitter