’Detektor’ fra DR2 eksporteret: Norge har fået sin egen udgave

Norske NRK har netop haft premiere på DRs faktatjek-program ’Detektor’.

’Detektor’ har fået sin første udenlandske udgave – nemlig i Norge, der havde tv-premiere på det DR-opfundne program onsdag. I Norge er Frederik Solvang vært (Foto: © (Screendump))

Kan det passe, at over 700.000 nordmænd er faldet ud af arbejdsmarkedet, og er det rigtige tal, der florerer om fattige børn i Norge?

Det – samt facts og myter om valg i Norge – var noget af det, som vært Frederik Solvang tog fat på, da Norges svar på DR, NRK, onsdag aften havde premiere på det 29 minutter lange faktatjek-program ’Detektor’, som er opfundet i DR.

Premieren foregik i bedste sendetid på NRK1 klokken 20.15, og også de kommende onsdage har nordmændene udsigt til programmet, men da klokken 19.45.

Formatet har norsk TV købt via DR Salg, og ’Detektor’ er opfundet af kanalchefen for P1, Thomas Buch-Andersen, der selv var vært for udsendelsen fra 2011 til 2016.

Lanceret op til valg

Norske NRK har valgt at lancere ’Detektor’ som en del af valgdækningen op til valget til Stortinget den 11. september, og i første omgang bliver det til fire udsendelser. Om NRK så fortsætter derefter, tager man stilling til efter valg, siger redaktionschef Eva Midttun Leira fra NRK.

Sveriges Radio producerede allerede for fem år siden en radioudgave af ’Detektor’, som DR også gjorde en overgang.

’Detektor’ i den danske udgave er tilbage på DR2 torsdag den 24. august klokken 21.00 med Mette Vibe Utzon som vært.

Se nordmændenes udgave af ’Detektor’ her