To digitale priser til dr.dk fra Danske Medier

Webdokumentaren ’Den sidste ubåd’ og den interaktive grafik ’Kandidaterne på vejen til magten’ blev hædret, da Danske Medier uddelte sine digitale priser for 2016.

’Kandidaterne på vejen til magten’ fik sølv i kampen om ’Årets digitale historie’.

En interaktiv grafik og en af det seneste års webdoks – eller webdokumentarer - fra dr.dk blev hædret, da Danske Medier onsdag aften uddelte sine digitale priser for 2016.

I kategorien ’Årets digitale historie’ hentede DR sølv for den interaktive grafik ’Kandidaterne på vejen til magten’, hvor man op til det amerikanske valg sidste år kunne scrolle sig gennem de to præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trumps liv.

”Med simple og næsten naive grafiske virkemidler lykkes det DR at skabe liv i noget, der under andre omstændigheder kunne have været endt som en faktaboks. Projektet er særlig vellykket, fordi de små Sims-agtige præsidentkandidaters gåtur bogstaveligt trækker læserne med gennem teksten. Når digital historiefortælling er bedst, bliver teknologien udnyttet, men aldrig dominerende. Den balance håndteres perfekt af ’Kandidaterne på vejen til magten’,” hed det blandt andet i motiveringen.

Det var Katrine Birkedal Frich, der var redaktør på projektet, mens Hans Christian Kromann fik ideen. Johanne Hesseldahl Larsen skrev teksten, Benjamin Hughes Dalsgaard programmerede, og Mads Rafte Hein stod for grafikken.

Kælet for detaljerne

Også webdokken ’Den sidste ubåd’, som dr.dk offentliggjorde den 18. august sidste år fik hædrende omtale, da Danske Medier fejrede det ypperligste i den digitale verden det seneste år.

Forud for at DR3 sidst i august i et direkte tv-program sendte fra bunden af Nordsøen, hvor en britisk ubåd har ligget uåbnet siden Anden Verdenskrig, fortalte dr.dk historien om ubåden UC-30 med 26-mand stor besætning, som sank under Første Verdenskrig i et område med masser af søminer. Den sidste uopdagede ubåd stødte DR3 på i jagten på ubåden fra Anden Verdenskrig.

”Historien om den sidste ubåd er en fængslende fortælling, hvor der er kælet for detaljerne og brugeroplevelsen. Tekst og grafik bakkes op af dynamiske elementer og et enkelt design, og pakken fremstår i det hele taget indbydende og let fordøjelig til trods for en massiv detaljerigdom. Det er et stabilt og helstøbt produkt, som fortjener hædrende omtale i kategorien ’Årets digitale historie’,” lød det i motiveringen.

Ubåds-webdokken var skrevet af Karen Lerbech og researchet af Simon Leth Stolzenbach fa DR Arkiv. Morten Fogde Christensen stod for grafik og animation, mens Dennis Normann stod for videoen. Redaktøren for DRs webdoks er Hans Christian Kromann.

Karen Lerbech har skrevet webdokken ’Den sidste ubåd’, og hun modtog den hædrende omtale for projektet. (Foto: Christian Lindhardt)

Guldet for årets bedste digitale historier gik til Kristeligt Dagblad og TV 2. Kristeligt Dagblad blev hædret for en historie om 90-års dagen for Carl Nielsens ’Den Danske Sang’, mens TV 2 blev det for en historie om løbetalentet Anna Møller. Derudover fik Politiken guld for årets bedste digitale idé for en historie, hvor man præsenterede 16 flygtningebørn ”på en kreativ og elegant måde – tænkt ud over sædvanlige”, som det hed.

Se de to prisbelønnede webdoks fra dr.dk

Facebook
Twitter