Dinosaur-serie fra DR2 bliver hædret før premieren

Tirsdag klokken 21.30 viser DR2 programmet ’Jagten på den sidste dinosaur’. I weekenden blev det hædret på Nordic Adventure Film Festival i København.

Christoffer Knuth jagter denne særlige dinosaur i DR2’s serie ’Jagten på den sidste dinosaur’, som har premiere tirsdag klokken 21.30. Allerede i weekenden fik reportageserien en pris i København. (© Pipeline Production A/S)

Allerede inden at DR2 tirsdag aften har premiere på programmet ’Jagten på den sidste dinosaur’, kan folkene bag det kalde sig prisbelønnede.

Det kan de, fordi der i weekenden var snigpremiere på udsendelsen på Nordic Adventure Film Festival i København. Det er en festival, som har været holdt i over 20 år, men som i mange år har gået under navnet Danish Adventure Film Festival. Her blev ’Jagten på den sidste dinosaur’ kåret som ’Bedste adventure-serie’, og fra tirsdag klokken 21.30 kan DR2’s seere også se den.

’Jagten på den sidste dinosaur’ er en reportageserie i fire dele, som er produceret af Pipeline Production for DR.

Skulle leve i congolesisk jungle

Serien handler om Christoffer Knuth, der driver Knuthenborg Safaripark og er lensgreve i 13. generation. Samtidig er han en ivrig og erfaren eventyrer og dinosaur-entusiast. Han har i lang tid hørt rygter om, at der skulle leve en dinosaur dybt inde i den congolesiske jungle. Dinosauren bliver kaldt Mokele Mbembe, og ifølge lokale stammefolk lever den i en sø i en meget utilgængelig del af junglen.

Christoffer Knuth vil undersøge om det er rigtigt at den virkelig findes, så han planlægger en ekspedition til Afrika. Med på turen har han inviteret DNA-forskeren Mikkel Winther, og han kan ved hjælp af sit avancerede udstyr finde DNA-spor, som Knuth håber vil føre ekspeditionen frem til den helt særlige dinosaur, så han kan bevise dens eksistens.

Det er dokumentaristen Ole Bendtzen og fotografen Christoffer Dreyer, der har været på det nu prisbelønnede eventyr, og hvordan det så gik – og om de fik billeder af Mokele Mbembe kan ses tirsdag aften og de næste tre tirsdage på DR2.

Nordic Adventure Film Festival – og de tilhørende priser – blev holdt og uddelt i Cinemateket i København fra den 20.-25. november, og i den kommende weekend bliver festivalen holdt i biografen Øst for Paradis i Aarhus.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter