Disse julekalendere vil vi helst eje

Selv om der er masser af julekalendere på tv, er der også mange, der køber julekalendere på dvd i denne tid.

Selv om der er masser af julekalendere på tv, er der også mange, der køber julekalendere på dvd i denne tid.

Der er masser af julekalenderprogrammer på tv, men mange går også ud og investerer i en julekalender på dvd i julemåneden.

På brancheorganisationen IFPI's liste over de mest solgte tv-serie-dvd'er i sidste uge var hele tre ud af de mest solgte dvd'er tidligere julekalendere fra TV 2 og DR.

Mest ivrige i sidste uge var store og små efter at få fat i 'Andersens Julehemmelighed' fra TV 2, mens nummer to på listen var 'Ludvig og Julemanden' - ligeledes fra TV 2. Og ind på en 10. plads på listen havde 'Pagten' - DRs julekalender fra 2009 - sneget sig.

DR Salg og Nordisk Film har udgivet en række af DRs tidligere kalenderudsendelser på dvd og vhs. Og spørger man projektleder Jesper Helmuth fra Nordisk Film om, hvad der gennem tiden har været de mest solgte DR-julekalendere på dvd og vhs, kommer han med følgende top fem-liste, hvor det er helt tydeligt, at dukkeserierne fra 1970'erne stadig har et stort publikum.

1. Jullerup Færgeby (1974) 2. Vinterbyøster (1973) 3. Jul på Slottet (1986) 4. Bamses Julerejse (1996) 5. Torvet (1981)

Det er også muligt at se gamle julekalendere uden at tage pungen op af lommen. På netstedet dr.dk/skole og på dr.dk/bonanza har alle chancen for at se klip og afsnit fra tidligere DR-julekalendere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk