’Doggystyle’-forfatter får fremtidspris

Anna Emma Haudal, der har skrevet og instrueret DR3’s største fiktionssatsning ’Doggystyle’, har fået ’Fremtidsprisen’ fra Soundvenue.

Anna Emma Haudal får her prisen overrakt – til højre er det hovedrolleindehaveren Rosemarie Mosbæk fra ’Doggystyle’. Foto: Sophus Wolf/Soundvenue.

Anmelderne har taget godt imod manuskriptforfatter og instruktør Anna Emma Haudal og hendes DR3-serie ’Doggystyle’, der bliver vist lige nu. Og torsdag aften blev hun også ”spået en stor fremtid”.

Det blev hun, da mediet Soundvenue, der har fokus på musik, film, TV og tech, gav hende Fremtidsprisen på 50.000 kroner i film- og tv-kategorien. Med prisen støtter Soundvenue netop kunstnere, som man mener står foran en stor karriere.

Det var Soundvenues filmredaktør Jakob Ludvigsen, der uddelte prisen torsdag på Vesterbro i København. Her sagde han blandt andet, at den norske serie ’Skam’ gjorde det lettere at lave webserier om og til unge i Skandinavien – men at den også gjorde det sværere.

”Alle danske serier i det korte format vil nemlig uundgåeligt blive sammenlignet med den norske trendsetter – og hvad gør man så? Jo, man laver noget helt, helt andet,” sagde han og fortsatte:

”Det viser Anna Emma Haudal med sin serie om Asta, som måske – når det kommer til stykket, er mere Odden end Oscar. Det er en fortælling, der bag den æggende, småprovokerende titel gemmer på en indfølt fortælling om det liv og de problemer, mange mennesker slås med bag facaden. I løbet af seriens 10 afsnit bliver alle de bærende karakterer til rigtige, nuancerede mennesker af kød og blod – formidlet gennem Haudals dialog, der er så usædvanligt troværdig, at man ikke har set noget lignende på DR længe. Det vidner om et helt særligt talent, som vi på Soundvenue er utroligt glade for at belønne med Fremtidsprisen 2018,” sagde Jakob Ludvigsen i sin motivering.

Nye talenter foran og bag kameraet

Anna Emma Haudal er 30 år og uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun har tidligere instrueret kortfilmen ’Sofa’ og været episodeforfatter på ’Sjit Happens’ på TV 2 Zulu. Hun har også skrevet episoder til DR1’s kommende julekalender ’Theo & Den Magiske Talisman’, som kan ses på skærmen fra næste uge.

’Doggystyle’ er den største fiktionssatsning på DR3 til dato og er første skud på stammen i en markant opprioritering af fiktion, som henvender sig til yngre streamere. Serien har mange nye talenter både foran og bag kameraet, og ambitionen er, at DR3’s brugere skal kunne spejle sig i historierne i serien, som ellers er svære at fortælle med fakta.

Skarp og original

Redaktionschef Erik Struve Hansen fra DR Ung glæder sig over prisen til Anna Emma Haudal.

”Jeg tror næsten jeg er lige så glad for, at Anna Emma har fået den pris, som hun selv er. Jeg synes, det er helt exceptionelt arbejde, hun har lavet med ’Doggystyle’, og det har været en kæmpe fornøjelse rent professionelt at arbejde sammen med en så dedikeret, skarp og original forfatter og instruktør, der samtidig oprigtigt har en kæmpe kærlighed til dem, hun laver det her til: altså de yngre DR3-seere,” siger han.

Ifølge Erik Struve Hansen er serien alt, hvad han har drømt om: sin helt egen størrelse, der ikke mimer noget, der før er set i dansk fiktion. Og som virkelig lykkedes med at være en serie TIL de yngre danskere, og ikke bare OM dem. Det mærker han både på seernes reaktioner på serien, og ved at den virkelig har fået godt fat, når vi ser hvor mange der streamer med.

”Det gør mig virkelig også stolt, at vi som DR Ung og DR3 har været med til at hjælpe et så lovende og kæmpe stort talent som Anna Emma med at lave serien. Med tanke på, at ambitionen med vores indsats i forhold til unge-fiktion i lige så høj grad har været at finde og opdyrke nyt talent, som at skabe godt indhold, er denne anerkendelse fra Soundvenue af Anna Emma noget, vi i DR Ung er ekstremt stolte af,” siger han.

Facebook
Twitter