DR ansætter ny erhvervskorrespondent

Jakob Ussing skal fremover være med til at fortælle erhvervshistorierne hos DR Nyheder .

41-årige Jakob Ussing bliver fra 1. februar en del af erhvervsredaktionen i DR Nyheder. (Foto: Thomas lekfeldt © Thomas Lekfeldt)

41-årige Jakob Ussing bliver fra 1. februar en del af erhvervsredaktionen i DR Nyheder. Han skal som ny erhvervskorrespondent være med til at fortælle de vigtigste erhvervshistorier til hele befolkningen.

Jakob Ussing kommer fra en stilling som økonomiredaktør på Berlingske Business. Han har tidligere været avisens korrespondent i Bruxelles i tre år og var inden da leder af Indsigtsgruppen for undersøgende erhvervsjournalistik på Berlingske. Her blev han sammen med Johan Winther nomineret til Cavlingprisen i 2013 for ’solcellesagen’, der handlede om huller i solcelleloven, og som kostede daværende klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse.

Skarpe formidlingsevner

Før Berlingske var Jakob Ussing redaktør for det finansielle nyhedsbureau Direkt.

”Jakob Ussing er en Danmarks mest erfarne og vidende erhvervsjournalister, og jeg er glad for, at han vil være med til at sætte ekstra tryk på DRs ambition om at styrke erhvervsstoffet på alle platforme. Jakob har både faglig dybde og skarpe formidlingsevner, så han kan være med til at sikre, at de af og til komplicerede erhvervshistorier bliver formidlet, så alle seere, lyttere og læsere kan forstå dem”, siger Bjørn Lambek, der er redaktionschef for Erhverv og Økonomi i DR Nyheder.

Som erhvervskorrespondent bliver Jakob Ussing DR Nyheders ansigt på erhvervsstoffet sammen med økonomikorrespondent Casper Schrøder.

”Jeg glæder mig meget til at skulle formidle de vigtigste erhvervshistorier til DRs store skare af seere, lyttere og læsere, og jeg har stor respekt for opgaven. Jeg ser samtidig frem til at skulle samarbejde med utroligt dygtige kolleger i DR,” siger Jakob Ussing, der når han ikke går op i sit arbejde dyrker sine passioner for madlavning, rytmisk musik og en bred vifte af sportsgrene med cykling og fodbold som favoritterne.

Facebook
Twitter