DR Big Band og Sinne Eeg lancerer nyt album på danmarksturné

Otte danske byer får i den kommende tid besøg af DR Big Band og sangerinden Sinne Eeg, som præsenterer et nyt album produceret af amerikansk succesduo.

  • Sangerinden Sinne Eeg og DR Big Band har sammen indspillet albummet "We've Just Begun", som lanceres på turné til otte danske byer. (Foto: Stephen Freiheit)
  • På det nye album er både en samling helt nye sange skrevet af Sinne Eeg, og en buket danske og amerikanske jazzhits i nye arrangementer. (Foto: Stephen Freiheit)
  • DR Big Band bliver dirigeret af dirigenten Nikolai Bøgelund på det nye album. (Foto: Per Morten Abrahamsen)
1 / 3

Det er ikke en nyhed i sig selv, at DR Big Band og den danske jazzdiva Sinne Eeg optræder sammen. Ved flere lejligheder har sangerinden og de 19 musikere i DR Big Band fyldt DR´s koncertsal med jazzet vellyd – senest i 2018, hvor Politiken skrev om 'rygradsrislen', 'en stilsikker Sinne Eeg' og 'flot smældende bandmusik'.

Men det er første gang, at den stærke kombination af Sinne Eeg og DR Big Band nu kan opleves på et helt album, hvor man kommer tæt på den kendte danske jazzvokalist som både sangskriver, komponist og ikke mindst sangerinde.

Det nye album med titlen We´ve Just Begun udkommer på Stunt Records den 7. november, og samme dag rejser Sinne Eeg og DR Big Band på turné til i alt otte danske byer, hvor publikum kan se frem til at opleve livenumre fra den nye udgivelse – og måske få et signeret eksemplar med hjem.

Amerikanske legender ved mixerpulten

Albummet We´ve Just Begun præsenterer en samling helt nye numre skrevet af Sinne Eeg selv – side om side med kendte jazzhits og danske evergreens i nye, skarpe bigband-arrangementer. Fælles for alle numrene er, at de søger tilbage til den særlige lyd fra tiden, hvor legender som Count Basie og Ray Charles dominerede bigband-musikken.

For at få den helt rigtige lyd til det nye album har Sinne Eeg og DR Big Band fundet frem til den amerikanske lydtekniker, som stod bag berømte bigband-indspilninger med Frank Sinatra, Count Basie og Quincy Jones, nemlig den 89-årige legende Al Schmitt.

Også i producerrollen er et amerikansk koryfæ på spil, nemlig succesproduceren Andre Fischer, som har produceret album for verdensnavne som Diane Schuur, Tony Bennett og Nina Simone, men måske er mest kendt for at have produceret Natalie Coles superhit Unforgettable. Desuden er han selv trommeslager og har spillet med blandt andre Rufus og Chaka Khan.

Nye numre og jazzklassikere

Den ene halvdel af numrene på We´ve Just Begun er originale, nye kompositioner af Sinne Eeg skrevet specielt til det nye album, og som bonus er der indlagt et nyt bigband-arrangement af hendes sang Crowded Heart, som tidligere er udgivet på albummet Face The Music.

På albummets anden halvdel er arrangementer af hits som My Favorite Things, Comes Love og Detour Ahead og de danske evergreens Hvorfor er lykken så lunefuld og Snakker med mig selv – sidstnævnte i en særlig engelsk version med titlen Talking to Myself.

Turné fra Slagelse til Aabenraa

Både i november 2019 og i maj 2020 tager DR Big Band og Sinne Eeg på turné med musikken fra albummet. Turnéen er en del af DR Big Bands koncertsæson, som samlet set bringer bandet rundt i 22 danske byer.

I alt giver DR Big Band i denne sæson 45 koncerter, hvoraf de 15 finder sted i DR Koncerthuset.

Om Sinne Eeg

Sinne Eeg er kendt og anerkendt som jazzvokalist i det meste af verden - fra Skandinavien til USA og Asien. Hun er ikke bare sangerinde, men også en succesfuld sangskriver, og talentet for at skrive og komponere indbragte hende Carl Prisen 2018 for Årets Sang, 'Aleppo'. Blandt andre priser kan nævnes fire Danish Music Awards, den franske Prix du Jazz og Dronning Ingrids Hæderslegat.

Om DR Big Band

DR Big Band er med sine 19 skarpe jazzmusikere kendt for at levere den ægte, amerikanske bigband-lyd med et særligt nordisk twist. Bandet har været et fyrtårn på den internationale jazzscene siden 1964 med ikoniske orkesterledere som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely. Mere end 80 albumindspilninger med stjerner som Miles Davis, Stan Getz, Eliane Elias og Joe Henderson vidner om et bigband, der gennem alle årene har formået at skabe originalt indhold på internationalt niveau. Bandet har vundet flere prestigefyldte priser og nomineringer, blandt andet den amerikanske GRAMMY®, og optræder stadig med jazzens største navne, samtidig med at de introducerer unge, danske talenter og igangsætter nye, spændende samarbejder på tværs af genrer.