DR Big Band skal spille sammen med verdensnavne i Indonesien

Asien kalder for anden gang på et halvt år for DR Big Band, der er blevet inviteret til at give fire koncerter på Java Jazz Festival i Indonesiens hovedstad.

DR Big Band skal give fire koncerter i Indonesien i starten af marts. (Foto: Michelle Kallestrup Berg & Stinna Skrivergaard © Type 1)

De omkring 10 millioner indbyggere i Indonesiens hovedstad, Jakarta, får snart muligheden for at gå til fire koncerter med DR Big Band.

Arrangørerne bag en af verdens største jazzfestivaler, Jakarta International Java Jazz Festival, har inviteret og arrangeret turen for DRs musikere, så DR Big Band kan spille sammen med flere verdenskendte solister, når festivalen bliver holdt fra den 2.-4. marts i år.

Java Jazz-festivalen har været holdt siden 2005, og gennem år og dag har en række store jazz- og soulnavne spillet og sunget ved festivalen. Blandt mange andre kan for eksempel nævnes Chaka Khan, James Brown, Sergio Mendes, Jamie Cullum, Manhattan Transfer, Dianne Reeves, Santana, Erykah Badu, Pat Metheny og mange flere.

DR Big Band drager afsted mod Indonesien den 26. februar, og i løbet af de tre dages jazzfestival skal bandets 19 medlemmer give ”flagskibskoncerter” med tre verdensnavne, som de tidligere har optrådt sammen med i Danmark: amerikanske Curtis Stigers, brasilianske Ivan Lins og den amerikanske jazzvokalgruppe New York Voices. Dirigenten på turen er tyske Ralf Schmid.

Anden gang i Asien

Med invitationen fra Indonesien er det anden gang i denne sæson, at Asien har bud efter DR Big Band. Bandet havde også en central rolle på Tokyo Jazz Festival i september 2017, hvor DR Big Band – sammen med den unge japanske dirigent Miho Hazama – blandt andet var omdrejningspunktet i et stort tv-og radiotransmitteret show, som markerede, at der nu er blevet lavet jazzplader i 100 år.

DR Big Band har lavet en række højtprofilerede ting i Danmark med store navne, og det er, som om rygtet er ved at sprede sig. Det har vakt genklang, så de internationale agenter har fået øjnene op for os,” siger DR Big Bands producent Martin Røen Hansen, der lige nu har travlt med at få alt til at klappe før rejsen.

Samtidig skader det næppe, at der er relativt få bigbands, der turnerer, og at DR Big Band i hvert fald til tider samarbejder med internationale navne, der også er kendte i Sydøstasien.

DR Big Band kommer til at skulle optræde på de største scener i forbindelse med Java Jazz Festival, og solisterne er yderst velkendte for DR-musikerne i forvejen. De seneste fire år har DR Big Band holdt nytårskoncerter over hele landet med Curtis Stigers som solist. Med sig har de haft et stort bagkatalog af Frank Sinatras sange. I efteråret 2016 spillede DR Big Band også sammen med den brasilianske sanger og komponist Ivan Lins og New York Voices. Ved den lejlighed indspillede DR Big Band for øvrigt også et album, som efter planen kommer senere i år.

”Jeg tror, alle glæder sig til igen at skulle til Asien. Det er et ungt, åbent og interesseret publikum uden fordomme, som kommer til vores koncerter,” siger Martin Røen.

Han mener samtidig over, at DR Big Band med sine internationale optrædener bliver positioneret som et af de orkestre, man skal holde øje med – og det har DR Big Band selvsagt ikke noget imod.

Den næste chance for at møde DR Big Band på dansk grund er, når bandet spiller ved P8 Jazz Alive-arrangementet den 9. marts i DR Koncerthuset.

Senere i marts byder DR Big Band på jazzfest for børn med ’Musikken fra Cirkus Summarum’ den 18. marts i Studie 2 i DR Koncerthuset, og den 23.-24. marts byder DR Big Band og Lisa Nilsson sammen på den svenske sangerindes favoritter inden for soul, jazz og brasilianske rytmer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter