DR Big Bandet drager ind i Astrid Lindgrens univers

Fra den 31. oktober kl. 11.00 i Studie 2: DR Big Bandet inviterer publikum med ind i en verden af Astrid Lindgrens fortællinger om Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og Karlsson på taget.

DR Big Bandet spiller 'Emil, Pippi, Karlsson og co.' (Foto: DR © Type 2)

I generationer har Astrid Lindgrens fortællinger præget danske børnefamilier, og de fleste kan nok huske Emil og Pippis mange narrestreger fra både bøger, film og tv-serier.

Nu fortolker DR Big Bandet musikken sammen med Georg Riedel, som bl.a. står bag hits som 'Her kommer Pippi Langstrømpe' og 'Världens bästa Karlsson'.

Georg Riedel overtog opgaven med at skrive musik til Astrid Lindgrens film, da hans ven Jan Johansson døde pludseligt, mens han var ved at skrive musikken til den første Pippi-film. Siden har Riedel skrevet uendeligt mange melodier, og han er med god afstand Sveriges mest spillede komponist. Med sig har Georg Riedel også sin datter Sara Riedel, der sørger for den vokaliske del, og som desuden indspillede 'Lille Kat' som fem-årig.

DR Koncerthusets Studie 2 sætter rammerne for koncerten lørdag den 31. oktober og søndag den 1. november, hvor efter turen går til Aarhus, Randers og Skanderborg henholdsvis den 4. 5. og 6. november. Koncerten dirigeres af Örjan Fahlström, og Jesper Asholt er vært.

DR Big Bandet har sommeren igennem spillet for rigtig mange børn i Cirkus Summarum-teltet, og bandets små fans, deres forældre og bedsteforældre kan nu se frem til endnu en koncert, hvor musikken er arrangeret specifikt til DR Big Bandet af Georg Riedel, og hvor han selv kan høres bag bassen.

Billetter kan købes på drkoncerthuset.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk