DR Big Bandet præsenterer ny sæson

DR Big Bandet præsenterer sæson med fokus på nye musikalske konstellationer, nyskreven musik, nye møder samt enkelte gensyn med internationale solister.

DR Big Bandet i DR Koncerthusets foyer (Foto: Territorium)

I oktober er det DR Big Bandets tur til at hylde Carl Nielsens 150 år, og det gør de med en hybridkoncert med rødder i fødselarens kompositioner og indspark fra jazz, opera og pop.

Bandets basunist Peter Jensen har sammen med Morten Büchert skrevet et nyt værk, Glimt af Nielsen, der er en musikalsk dialog mellem Nielsens værker og nykomponerede dele. Koncerten vil ligeledes præsentere Nielsens Klarinetkoncert,  genskrevet af Peter Nielsen, samt Carl Nielsen-sange fremført af mezzosopran Tuva Semmingsen og sanger Christian Hjelm.

Senere på sæsonen fejrer DR Big Bandet en anden dansk legende - Palle Mikkelborg - der fejrer sin 75-års fødselsdag med bandet. I den anledning har han skrevet ny musik og inviteret en række gæster med sig på scenen: Marilyn Mazur, slagtøj, Mike Sheridan, elektronik og cristal, Helen Davies, harpe samt Københavns Drengekor.

Til januar gentager DR Big Bandet sammen med DR VokalEnsemblet sidste sæsons succes Eivør og sagnet om sælkvinden, denne gang i Koncertsalen i DR Koncerthuset. Værket er skrevet i et samarbejde mellem Eivør og Peter Jensen - og resultatet er et musikalsk drama med dybe rødder i det færøske sagn om sælkvinden, havet, kærligheden og længslen.

Mandlige stemmer

Den kommende sæson byder også på nye stemmer - allerede i oktober får bandet besøg af den engelske popcrooner Anthony Strong, der vil præsenterer numre fra sit seneste album, On A Clear Day. Musikken vil spænde fra jazzstandarder og klassikere til tidlig Stevie Wonder og Motown - tilført Anthony Strongs friske, positive og energiske stil.

I foråret 2016 er det lykkedes at få Ola Onabule til København. Han har skabt røre i jazz- og soulverdenen med udsolgte koncerter i hele Europa - og i oktober 2015 udkommer hans nye album It's The Peace That Deafens, og det er bl.a. den musik, man kan opleve i spritnye arrangementer af Ed Partyka.

Der vil igen i år være gensyn med Curtis Stigers i nytårskoncerterne At The Sands - men i år bliver det med Dennis Mackrel, der tidligere har ledet Count Basie Orchestra, foran orkestret.  Alt i alt vil koncerterne emme af ånden fra The Sands Casino & Hotel i Las Vegas, hvor Frank Sinatra slog sine folder i 50'erne og 60'erne.

En anden tidsrejse, DR Big Bandet inviterer på, er en tur tilbage til 20'ernes USA i koncerten Trumpet Legends - Bix & Louis, hvor DR Big Bandets egne trompeter, ledet af Gerard Presencer, vil tage publikum med tilbage til tiden, hvor Louis Armstrong og Bix Beiderbecke begejstrede publikum i Chicago og New York.

Emil, Pippi, Karlsson og co.

DR Big Bandet har sommeren igennem spillet for rigtig mange børn i Cirkus Summarum-teltet - og bandets 'små fans' kan glæde mig til mere musik! I november spiller bandet syv skole- og familiekoncerter i København, Randers, Aarhus og Skanderborg med musik fra Astrid Lindgreens verden.  Det meste af musikken er skrevet af Georg Riedel og er arrangeret til big band af Georg Riedel selv - der også optræder på bassen.  Hans datter Sarah Riedel er sangsolist, Örjan Fahlström dirigerer, og Jesper Asholt er vært.

Ud i landet

Sidste sæson var DR Big Bandets 50 års fødselsdag, og i den anledning drog bandet land og rige rundt til stor glæde for publikum og bandet selv. Det fortsætter denne sæson, hvor bandet (indtil videre) har planlagt 23 koncerter ude i landet. I oktober kommer DR Big Bandet med Anthony Strong ud til fem byen - måneden efter står der Pippi på programmet, og i november og december rejser bandet sædvanen tro landet rundt (ni byer) med julekoncerterne Merry Christmas, baby - i år med Miriam Manipira, Birgitte Soojin og Michael Carøe som solister. I 2016 vil At The Sands kunne opleves i Frederiksværk, Aarhus og Aalborg, og senere på sæsonen vil DR Big Bandet være i Nordjylland i forbindelse med Vinterjazz.

Facebook
Twitter