DR breder Bogforum ud til hele landet

DR har egen scene ved weekendens Bogforum i Bella Center i København. Men er man der ikke selv, kan man både følge med direkte på P1 og på podcast i den kommende tid.

Anne Glad er vært for tre forfatterarrangementer på DR Scenen, og de bliver så også forvandlet til podcast i weekendens løb. Foto: Agnete Schlichtkrull. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Når tusindvis af bogelskere mødes i den kommende weekend til Bogforum i Bella Center i København, bliver der rig mulighed for at fordybe sig i DR’s tilbud på litteratur- og bogfronten. Og det gør der, både hvis man befinder sig på stedet, eller hvis man har radioen eller computeren tændt i for eksempel Skagen eller Søndersø.

Igen i år har DR egen scene under Bogforum, og fredag, lørdag og søndag - den 26. til 28. oktober - vil DR her præsentere nogle af værterne og programmerne, der har litteratur og bøger som omdrejningspunkt.

”Bogforum er et godt vindue til at få sat ansigt på DR’s litteratur- og bogprogrammer og til at komme lidt tættere på dem. Ikke bare på TV-programmerne, hvor man måske godt kender ansigterne, men også folkene bag DR’s podcasts og P1’s udsendelser om bøger. Der vil være musik, underholdning med kant, forfatterinterviews og dykken ned i arbejdet bag bøgerne,” forklarer journalist og vært Diana Bach fra DR Bøger.

Fra december og et halvt år frem sætter tusindvis af læsere sig sammen i DR’s læseklubber over hele landet for at diskutere seks nye romaner, der er kommet det seneste år, og som samtidig er nominerede til DR Romanprisen 2019.

De første tre nominerede er fundet, mens de sidste tre navne bliver afsløret til december. De tre første nominerede er Helle Helle og romanen ’De’, Kim Fupz Aakeson og romanen ’Bådens navn’ samt Morten Pape og romanen ’Guds bedste børn’. Dem taler Diana Bach alle med om deres bøger fra DR Scenen, og senere lancerer DR også podcasts med alle nominerede forfattere til næste års DR-romanpris, der bliver uddelt til juni.

’Bogselskabet’-podcast i weekenden

Anne Glad, der ikke kun ”kender typen” på DR1, men også laver podcastserien ’Bogselskabet’ for DR, interviewer forfatterne Anne-Catrine Riebnietzky, Jesper Stein og Iben Mondrup fra scenen i løbet af de tre dage. Samtalerne bliver i løbet af weekenden lagt ud som podcast på DR’s radioapp og dr.dk/radio. Lørdag eftermiddag kan man også komme og opleve P8 Jazz-programmet ’Jazz & Bøger’ live, når Christina Englund møder forfatteren Thomas Korsgaard.

Befinder man sig langt fra Amager, eller skal man måske arbejde i weekenden, vil en stribe af programpunkterne kunne opleves direkte på P1 også.

Adrian Hughes sender for eksempel ’Klog på sprog’ live på P1 fredag mellem klokken 11.00 og 12.00, mens Adam Holm sammen med sit panel, Poul Nesgaard, Gitte Løkkegaard og Ane Cortzen, fredag klokken 14.00-16.00 på P1 tager ugen under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling i ’4. division’, direkte fra DR Scenen på Bogforum.

Søndag mellem 15.00 og 16.00 sender radiovært Klaus Rothstein også ’Skønlitteratur på P1’ ligeledes direkte fra Bogforum, og her taler han med forfatteren Jens Smærup Sørensen.

Undervejs i løbet af de tre dage vil Tore Leifer og Adrian Hughes derudover også byde på ’Den store Litteraturquiz’, ligesom Diana Bach ligeledes interviewer krimiforfatteren Helle Vincentz og vært på ’Vild med bøger’ på DR K, Flemming Møldrup. Chris Pedersen og Line Knutzon vil også fra DR Scenen fortælle om deres nye DR K-serie om guldalderens landskabsmalerier, som går i gang i denne uge.

Fællessang fra scenen

Et af de store tilløbsstykker sidste år var fællessangen, hvor en forfatter vælger tre sange ud, og Mathias Hammer fra P2 og ’Den klassiske musikquiz’ på DR K slår tonen an. Igen i år åbner DR Scenen med fællessang alle dagene, og i år er det forfatterne Jesper Wung-Sung, Leonora Christina Skov og Merete Pryds Helle, der har valgt, hvad der skal synges.

”Bogforum er som juleaften for alle, der elsker bøger – både for dem, der elsker at læse og dem, der elsker at skrive dem. Jeg synes selv, vi har et bredt program på DR Scenen, hvor der er god mulighed for at komme godt rundt om temaerne og tid til fordybelse. Alt varer 40 minutter eller mere,” forklarer Diana Bach, der udover programmer og podcasts også lover en række artikler på dr.dk med afsæt i Bogforum i den kommende tid.

Facebook
Twitter