DR dækker det grønlandske valg tæt – med særligt fokus på de unge

Om en uge går grønlænderne til valgurnerne for at sammensætte et nyt landsting. DR følger valget tæt i nyhedsdækningen og sætter samtidig fokus på Grønland i en række radio- og tv-programmer, der kan findes på DRTV og i DRs radio-app.

I forbindelse med det grønlandske valg vil man blandt andet på DRs radioapp kunne få et genhør med serien ’3900 Nuuk’, hvor dette foto stammer fra. (Foto: Dr)

Den 24. april er der valg i Grønland. Her skal grønlænderne vælge de 31 medlemmer af landstinget, Inatsisartut - et valg, DR følger meget tæt.

Udover indslag i de løbende nyhedsudsendelser på tv og radio vil en række af magasinprogrammerne på DR1 stå i valgets tegn.

’Langt fra Borgen’ med Ask Rostrup sætter i morgen torsdag den 19. april fokus på spørgsmålet om grønlandsk selvstændighed. Søndag den 22. april fortæller ’21Søndag’ historien om et Grønland, der er splittet mellem det traditionelle og moderne. Og mandag den 23. april retter ’Horisont’ blikket mod livet som ung i Grønland.

Fuldt fokus på de unge

Børn og unge er også i fokus i dækningen på dr.dk med en række historier om blandt andet hjemve, når børn ned til 8. klasse skal flytte adskillige kilometer for at gå i skole samt om unge, der har taget inuitkulturen til sig eller drømmer om en professionel fodboldkarriere.

”Vi vælger at sætte massivt fokus på det grønlandske valg, da det er en rigtig god anledning til at fortælle danskerne om en del af rigsfællesskabet, som vi ikke hører så meget til. Vi vil med vores dækning forsøge at komme så tæt på grønlænderne som muligt og især fokusere på de unge grønlændere, så vi giver et nuanceret billede af livet i Grønland. Både de udfordringer, det enorme land står overfor, men også de muligheder og drømme for fremtiden, som de unge grønlændere har,” fortæller indholdschef Christian Lindhardt fra DR Nyheder.

Klik dig gennem Grønlands-programmer

Det er ikke kun DRs nyhedsdækning, som kigger mod nord.

På DRTV vil kan man allerede nu finde en række udsendelser, som på forskellig vis kredser om Grønland. Her kan man blandt andet se eller gense DR3’s serie om unge fra Nuuk, Kløvedals rejse ved Grønlands vestkyst og en serie om rigsfællesskabets historie.

I DRs radio-app vil man fra i dag onsdag den 18. april også kunne finde en række udsendelser, der tager udgangspunkt i livet i den nordlige del af rigsfællesskabet. Blandt andet serien ’3900 Nuuk’, som i 24 afsnit portrætterer nogle af de 16.000 beboere i byen, og en række udsendelser om den voksende turisme i Grønland og hvordan den bliver modtaget.

P1 tager også fat på det grønlandske valg i to timer søndag den 22. april, når man sender 'Valg i Grønland' fra klokken 13.03-15.00.

Facebook
Twitter