DR dækker VM 2018 – direkte fra havnen i Aarhus

Peter Møller og DR byder velkommen til fodboldfest på DR’s kanaler direkte fra havnen i Aarhus, når VM skydes i gang i Rusland om blot en måned.

Peter Møller og DR byder velkommen til fodboldfest på DR’s kanaler direkte fra havnen i Aarhus, når VM skydes i gang i Rusland om blot en måned. (Foto: Jonas Svenningsen)

Når Danmark er med ved et VM, er der ikke meget andet i verden, der kan få blodet i kog som fodbold. DR leverer billede, lyd og tekst, der får pulsen til at stige, når VM i fodbold 2018 løber af stablen fra 14. juni til den 15. juli i Rusland.

Den ultimative fodboldhæder

Det danske landshold skal kæmpe om den ultimative fodboldhæder, og det kommer DR til at følge tæt - både på tv, radio, digitalt og med en kæmpe fodboldfest i Aarhus’ nye havnepark:

”Intet er bedre til at bringe danskerne sammen end de helt store sportsbegivenheder. Og med et VM med dansk deltagelse bliver det ikke større. Vi ser frem til at skabe en stor fest for hele Danmark med udgangspunkt i Aarhus. Samtidig er VM også en god lejlighed til at gøre os alle sammen klogere på både værtslandet Rusland og de øvrige nationer”, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

VM på TV, digitalt og i radioen

DR og TV 2 deler slutrunden og sender alle kampene sammen. På DR kan du se alle kampe på DR1 på nær såkaldte samtidighedskampe, hvor der både vises kampe på DR1 og DR3.

Som noget nyt laver DR en særlig fodbolddækning for børn, hvor det populære 'Ultra Factor' med Joakim Ingversen udkommer i et særligt VM-format på DR Ultra.

Dr.dk/VM giver muligheden for, at brugerne kan se korte kampreferater, så snart kampen er slut og mulighed for at gense alle VM’s spektakulære detaljer, mens dr.tv viser fyldige sammendrag fra samtlige VM-kampe.

”Vi har en stor digital ambition, der handler om, at stille denne fantastiske sportsrettighed til rådighed for danskerne, når det passer dem,” siger Anders Kern Boje.

Dr.dk/VM tilbyder også en række unikke VM-historier, et overblik over seneste nyt fra den danske lejr samt et overskueligt VM-program, så man nemt kan se, hvornår kampene spilles og om den sendes på TV 2 eller DR.

På radio kan man følge alle turneringens kampe på P3. Vi har både reportere i den normale flade, og så udvider 'LIGA's sendetid fra klokken 16.00-22.00, så man kan få det hele med.

Fest på Havnen

VM i fodbold er en fest, og DR fortsætter traditionen med at invitere danskerne til fodboldfest. Ikke kun på tv, radio og web, men også ude i virkeligheden. På havnen i Aarhus arrangerer DR storskærmsvisning og fodboldhygge. Her kan man se alle VMs kampe sammen med familie, venner og glade mennesker. Og her vil der være masser af sjove aktiviteter for hele familien mellem kampene. Ligesom det er herfra at DR sender sine studieudsendelser både på DR1, Ultra og P3.

Skarp vært flankeret af store fodboldprofiler og eksperter

Det bliver den tidligere landsholdsangriber Peter Møller, der er vært på DR’s VM-udsendelser, og han får selskab i studiet af en række store fodboldprofiler. DR har indgået et samarbejde med Eurosport om eksperter, og kan dermed præsentere fodboldeksperterne Flemming Povlsen, Mads Junker, Mikkel Bischoff som eksperter i studiet. Landsholdsstjernen og årets dansker i 2017 - Nadia Nadim - vil også komme i studiet. Fra Rusland bliver den danske lejr dækket tæt af værterne Tina Müller og Josefine Høgh.

Også når det gælder ekspertkommentatorer samarbejder DR med Eurosport, og dermed kan DR præsentere eksperter som Lars Jacobsen, Morten Bruun, Mikkel Bischoff og Brian Laudrup.

Kommentatorerne bliver:

  • Henrik Liniger og Lars Jacobsen

  • Andreas Kraul og Morten Bruun

Og på semifinale og finale:

  • Henrik Liniger og Brian Laudrup

Kommentatorerne på P3 bliver:

  • Morten Hausborg, Tobias Hansen og Kenneth Møller Pedersen.

Se det samlede VM-program med sendetider HER